Yandex Metrica
SON DAKİKA
'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş vefatının 9. yılında kabri başında anıldı

'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş vefatının 9. yılında kabri başında anıldı

Türk halk müziğinin unutulmaz isimlerinden Neşet Ertaş, 9 yıl önce aramızdan ayrıldı. Ertaş, vefatının 9. yılında düzenlenen törenle kabri başında anıldı.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 18:01

Bozkırın Tezenesi, "Türkülerin Babası", "Anadolu Efsanesi" olarak bilinen Neşet Ertaş vefatının 9. yılında da unutulmadı. Ertaş, Kırşehir'de Bağbaşı Mezarlığında bulunan anıt mezarda anıldı. 

Törene usta sanatçının oğlu Hüseyin Ertaş da katıldı. Ertaş, "Bizim en acılı olduğumuz günlerden bir tanesi. Bugün aşiretimizde; düğün, eğlence, festival ve hareketli türkü dahi çalınmaz. Bugün içimize dönüp acımızı yaşadığımız günlerden birisi. Acısı hala taze, hiçbir zaman da iyileşmeyen bir yara." dedi.

Törende bulunan Kırşehir Valisi İbrahim Akın da anıt mezarda düzenlenen anma töreni sonrası konuştu. Akın, "Büyük ozan Neşet Ertaş, gönül tellerine dokunan sesi ve mütevazı kişiliğiyle halk tarafından sevilmiştir. Kırşehir'in yetiştirdiği en önemli değerlerden biridir. Babası ve ustası Muharrem Ertaş'ın üslubunu devam ettiren Ertaş, halk müziğine de yeni bir üslup katmıştır." ifadelerini kullandı.

Büyük halk ozanı Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012 tarihinde hayata veda etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading