Bağdat'ta Osmanlı-Türk tarihi konulu kitaplara yoğun ilgi
Bağdatlı tarihçi ve sahaf Ebu Selam, en fazla ilgi ve talep gören eserlerin başında Osmanlı-Türk tarihi konulu kitapların olduğunu söyledi.

Irak’ta Osmanlı tarihine artan bir ilgi olduğunu söyleyen sahaf ve tarihçi Kemal Ebu Selam, özellikle yüksek lisans öğrencilerinin tez yazarken en çok talep ettiği kitapların arasında Osmanlı tarihine dair kitapların olduğunu söyledi.
62 yaşındaki Ebu Selam'ın, Irak'ın kadim kenti Bağdat'ta, tarihi Reşit Caddesi’ndeki bir köşede küçük ama yüzlerce tarih kitabı ve eski dergileri barındıran bir kütüphanesi var. Ebu Selam'ın "Tarihi Ebu Selam Kütüphanesi", bir kütüphane olmanın da ötesinde, sosyal bilimler alanındaki lisans ve doktora öğrencileri tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir kaynak noktası.
"OSMANLI TARİHİ ESERLERİNE YOĞUN İLGİ VAR"
"Tarihi Ebu Selam Kütüphanesi"nin sahibi Bağdatlı tarihçi Ebu Selam, AA'ya yaptığı konuşmada Irak’ta Osmanlı dönemine olan ilgisini dile getirirken, Türkiye'ye olan hayranlığını vurguladı.
Tarihçi sahaf Ebu Selam, "Irak’taki devlet müessesesi ve idaresi Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edildi. Kütüphanemdeki Osmanlı-Türk tarihiyle ilgili kitaplar (Arapça yazılı) çabuk tüketilen kaynakların başında geliyor. Bu tür kaynaklar geldiği gibi satılıyor. Türkiye tarihi ve Irak-Türkiye ilişkilerini çalışan çok sayıda yüksek lisans öğrenci tezleri için kaynak sağladım. Osmanlı-Türk tarihine ilişkin ilgi son dönemde artıyor." dedi.