Yandex Metrica

Arslantepe Höyüğü, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı

Arslantepe Höyüğü, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Arslantepe Höyüğü Türkiye'nin 19'uncu varlığı olarak UNESCI Dünya Mirası Listesi'ne kaydedildi.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 17:42

Türkiye'nin bir kültür varlığı daha dünya mirası listesine girdi. Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yer alan Arslantepe Höyüğü, 44. Dünya Miras Komitesi toplantısında alınan kararla UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alındı. Haberi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal medya hesabından duyurdu.

Arslantepe Höyüğü, 2014'te UNESCO tarafından Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınmıştı. Konuyla ilgili geçtiğimiz yıl açıklanması beklenen UNESCO kararı, pandemi nedeniyle gerekli toplantı ve çalışmaların yapılamaması gerekçesiyle açıklanamamıştı.

Arslantepe, Hititler'den Roma ve Bizans'a kadar birçok medeniyetin izlerini bünyesinde barındırıyor. Höyükte Geç Hitit dönemine ait aslan ve devrilmiş kral heykelleri de bulunuyor.

LİSTEYE ALINANLARIN SAYISI 19'A ULAŞTI

Dışişleri Bakanlığı, Malatya'da bulunan Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesine ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, Arslantepe Höyüğü'nün kaydıyla birlikte Türkiye'den UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren alan sayısının 19'a ulaştığı bildirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading