banner2

Antakya künefesi tescillendi: AB koruma altına aldı

Avrupa Birliği (AB), Antakya künefesini tescilli coğrafi işaret olarak kabul etti ve koruma altına aldı.

Kültür / Sanat 13.03.2023, 18:38
Abone ol
Antakya künefesi tescillendi: AB koruma altına aldı

Avrupa Birliği, Antakya künefesini tescilli coğrafi işaret olarak kabul etti. Antakya künefesinin coğrafi işaret tesciline ilişkin karar, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlandı.

ANTAKYA KÜNEFESİ AB KORUMASI ALTINA ALINDI

Antakya künefesi, coğrafi işaret ile taklit ve çağrıştırmaya karşı AB tarafından koruma altına alındı. Bu ürün, tescil belgesinde ve ürün şartnamelerinde yer alan tekniklerle ilgili bölgelerde üretilebilecek.

AB LİSTESİNDE TÜRKİYE'DEN 9 ÜRÜN VAR

Antakya künefesinin de listeye dahil edilmesi ile AB'nin coğrafi işaret listesinde Türkiye'den ürünler "Antakya künefesi", "Antep baklavası/Gaziantep baklavası", "Aydın inciri", "Bayramiç beyazı", "Malatya kayısısı", "Aydın kestanesi", "Taşköprü sarımsağı", "Milas zeytinyağı" ve "Giresun tombul fındığı" olmak üzere 9'a çıktı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!