Yandex Metrica

9. Boğaziçi Film Festivali'nde TRT ortak yapımı 12 film yarışacak

9. Boğaziçi Film Festivali'nde TRT ortak yapımı 12 film yarışacak

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Boğaziçi Film Festivali'nde TRT ortak yapımı 12 film yarışacak.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 18:10

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları, TRT'nin Kurumsal İş Ortaklığı, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansının destekleri ve Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 9. Boğaziçi Film Festivali başladı. 30 Ekim'e kadar devam edecek olan festivalde TRT ortak yapımı 12 film yarışacak. Filmler Atlas 1948 ve Kadıköy sinemalarında seyirciyle buluşacak.

Festivalin açılışını Bosnalı yönetmen Danis Tanovic imzalı TRT yapımı "Komşuluk Halleri / Not So Friendly Neighbourhood Affair" filmi yapacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinde TRT ortak yapımı "İki Şafak Arasında" ve "Pota" filmleri Altın Yunus ödülü için yarışacak. 

Yarışmada ayrıca Antalya Film Festivali'nde ödül alan "Koridor" da yer alacak.

Festivalin 'Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması' bölümünde ise TRT ortak yapımı 3 film yarışacak. Dünya prömiyerini Locarno Film Festivali'nde yapan İspanya yapımı Sacred Spirit, Karlovy Film Festivali'nde TRT ödülü kazanan Macar yapımı Wild Roots (Vahşi Kökler) ve TRT ortak yapımı "Pota" filmleri yarışacak.

ULUSAL YARIŞMADA 2 TRT FİLMİ

Yönetmenliğini Emir Külal Haznevi'nin yaptığı "Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı" filmi, Abdullah Şahin'in yazıp yönettiği "Hemnefes" filmi yarışacak filmler arasında yer alıyor.

Boğaziçi Film Festivali'nin endüstri bölümü "Bosphorus Film Lab"da TRT ortak yapımı 4 film yarışacak. "Work in Progress Platformu"nda, 2019’da gerçekleşen 12 Punto'da TRT Ortak Yapım Ödülü kazanan "Bir Tutam Karanfil" ve "İç Bahçe" filmleri ile TRT ortak yapımı "Bars" filmi yarışacak.

Kurgu aşamasındaki uzun metraj film projelerinin danışmanlar eşliğinde uluslararası standartlarda geliştirilmesi için tasarlanmış olan kurgu atölyesi "First Cut Lab"da ise 2020'de gerçekleştirilen 12 Punto'da TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü kazanan Ukrayna yapımı "Klondike" filmi yer alıyor.

Festivalin endüstri bölümü "Bosphorus Film Lab" kapsamında projelerin yarıştığı Pitching Platformu'nda bir projeye "TRT Ortak Yapım Ödülü" verilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading