Yandex Metrica
SON DAKİKA
58. Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak filmler belirlendi

58. Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak filmler belirlendi

Bu yıl 58. kez düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin uzun metraj film yarışmasında yer alacak 10 film belirlendi.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 18:00

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 2 Ekim Cumartesi başlayacak. Festivaln Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu kategorilerinde ödüllerin sahiplerini belirleyecek jüri üyeleri duyuruldu.

Jüri başkanlığını 1991 yapımı "Devils" ve 1994'te çektiği "Kargalar" filmleriyle Cannes'ta ödül kazanan Polonyalı yönetmen Dorota Kędzierzawska yapacak. Diğer jüri üyeleri arasında aktör Ali Suliman, İsveçli gazeteci Eva af Geijerstam, Bulgar oyuncu Margita Gosheva ve Fransız yapımcı Guillaume de Seille yer alıyor.

Birçok farklı ülke yapımı olan 10 film Türkiye'de ilk kez festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında seyirci ile buluşacak. 

Yarışmada Paz Fábrega imzalı "Aurora", Clio Barnard'ın yazıp yönettiği "Ali ve Ava", Alice Rohrwacher, Pietro Marcello ve Francesco Munzi'nin hazırladığı "Gelecek", Manuel Nieto Zas'ın "İşçi ve Patron", Joaquin del Paso'nun "Tel Örgüdeki Delik", Clara Roquet'in "Libertad", Teemu Nikki'nin "Kör Adam" ile Florence Miailhe'nin "Yolculuk", Fred Baillif'in "Aile", Levan Koguashvili'nin "4. Sokaktaki Pansiyon" filmleri yarışacak.

Yarışmanın kazananları ise 9 Ekim Cumartesi günü festivalin kapanış ve ödül ötöreninde açıklanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading