Yandex Metrica
SON DAKİKA
560 yıllık Kapalıçarşı'da 150 yılın en kapsamlı restorasyonu yapılıyor

560 yıllık Kapalıçarşı'da 150 yılın en kapsamlı restorasyonu yapılıyor

İstanbul'un en önemli yapıları arasında yer alan tarihi Kapalıçarşı 150 yılın en büyük restorasyon sürecinden geçiyor.

Kültür / Sanat

09.02.2024, 00:46

560 yıllık tarihi ile İstanbul'un en gözde tarihi yapıları arasında bulunan Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı. 150 yılın en kapsamlı restorasyon çalışmasının yapıldığını belirten Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, "6. ayın sonunda inşallah yepyeni bir Kapalıçarşı'yı açmış olacağız. Önümüzdeki turizm sezonunda farklı bir Kapalıçarşı'ya uyanmış olacağız” dedi.

Yaklaşık 2 bin 500 dükkan, 65 sokak ve 22 kapının bulunduğu tarihi Kapalıçarşı'da duvarlar depreme karşı güçlendirilirken, alt yapı çalışmalarının yanı sıra vitrin cepheleri uygun hale getiriliyor. Kalem işlerinin ise devam ettiği Kapalıçarşı'da çalışmaları yerinde inceleyen Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tarihi Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmalarının İstanbul Valiliği, Kapalıçarşı kat malikleri ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Turan, “Bildiğimiz gibi Kapalı Çarşı İstanbul'daki en önemli, en büyük ve en eski çarşı. 1461 yılında başlangıcı. Dolayısıyla yapım yılı olarak 1461 kabul ediliyor.

Çarşı tarih boyunca birçok doğal afette görmüş. En son gördüğü 1894 depremiyle bir afet yaşamış. Şu anda yaptığımız çalışma 1894 yılındaki depremden sonra çarşıda yapılan en kapsamlı çalışmadır. Bu çalışma İstanbul Valiliği, Kapalıçarşı kat malikleri ve Fatih Belediyesi işbirliği ile yapılmaktadır. İş Fatih Belediyesi kontrolünde yapılmaktadır. Müteahhit firmamız tam bir yıldır burada çalışma yapıyor. Bundan önceki çalışmamız çatıda olmuştu. Tabii ki ilk önce çatının düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading