Yandex Metrica
SON DAKİKA
2021 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu

2021 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu

2021 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu. Ödül, Maria Ressa ve Dmitry Muratov'a verildi.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 22:00

2021 Nobel Barış Ödülü'nün kazananı açıklandı. Maria Ressa ve Dmitry Muratov, Filipinler ve Rusya'da ifade özgürlüğü için verdikleri cesur mücadele nedeniyle ödülün sahibi oldu.

Norveç Nobel Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen, açıklamasında Rusya'da yayın yapan Novaya Gazeta Genel Yayın Yönetmeni Dmitry Muratov ile Filipinli Maria Ressa'ya demokrasi ve kalıcı barışın ön koşulu olan ifade özgürlüğü için verdikleri hizmetten dolayı ödüle layık gördüklerini belirtti.Komitenin yaptığı açıklamada "Ressa ve Muratov, demokrasi ve basın özgürlüğünün giderek daha olumsuz koşullarla karşı karşıya kaldığı bir dünyada bu ideali savunan tüm gazetecilerin temsilcileridir" ifadeleri kullanıldı.

2012'de Filipinler'de çevrimiçi haber sitesi Rappler'ı kuran Maria Ressa'nın, ülkede gücün kötüye kullanılmasını, şiddeti ve artan otoriterliği ifşa etmek için ifade özgürlüğünü kullandığı bildirildi.

Rusya'da 1993'te kurulan muhalif gazete Novaya Gazeta'da Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Dmitry Muratov'un ise "Cinayetlere ve tehditlere rağmen gazetenin bağımsız politikasından vazgeçmeyi reddederek, gazetecilerin haklarını sürekli savunduğu" belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading