Yandex Metrica

Yasin Aktay kimdir? Yasin Aktay kaç yaşında, nereli ve görevi ne?

Yasin Aktay kimdir? Yasin Aktay kaç yaşında, nereli ve görevi ne?

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay kimdir? Yasin Aktay nereli, kaç yaşında ve görevi nedir? Yasin Aktay’ın hayatı ve biyografisi.

Kimdir

03.04.2024, 20:58

AK Parti eski Siirt Milletvekili ve 2018 yılından beri AK Parti Genel Başkan Danışmanı olarak görevine devam eden Yasin Aktay’ın hayatına ve siyasi kariyerine dair ayrıntıları sizler için derledik. Peki Yasin Aktay kimdir? Yasin Aktay kaç yaşında ve nereli ? 

İşte AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay’ın hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

YASİN AKTAY KİMDİR? 

20 Şubat 1966 tarihinde Siirt'te dünyaya gelen Yasin Aktay, ilk, orta ve lise öğrenimlerini yine doğduğu şehir Siirt’te tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlayarak 1990 yılında mezun olan Aktay, ardından aynı üniversite 1993 yılında Yüksek lisans ve 1997 yılında da doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Daha sonra sırasıyla 1999 yılında Doçent ve 2005 yılında ise profesör unvanını alan Yasin Aktay, Konya’da Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde ve Ankara’da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 

ABD'nin farklı üniversitelerinde araştırmalar yapan ve dersler veren Aktay’ın, pek çok bilimsel kitap, makale ve bildirileri bulunmaktadır.  

Ayrıca çeşitli dergilerde editörlük de yapan ve aynı zamanda Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyesi olan Yasin Aktay, 2006 yılından itibaren Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaktadır.  

Aktay, 2010 yılında ise Stratejik Düşünce Enstitüsü’nün başkanlığı görevini üstlenmiş ve bu görevini 2014 yılına kadar sürdürmüştür. 

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

YASİN AKTAY’IN SİYASİ KARİYERİ 

Eylül 2012 tarihinde gerçekleşen AK Parti 4. Olağan Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi seçilen Yasin Aktay, 2014-2015 yılları arasında ise AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 

Yasin_Aktay_kimdir

2015 yılında gerçekleşen milletvekili genel seçimlerinde AK Parti’den 25 ve 26. dönemlerde Siirt Milletvekili seçilerek TBMM’ye giren Aktay, aynı zamanda Parlamentolararası Birlik Türkiye Delegasyonu Başkanlığı ve Türkiye-Katar Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

2018 yılından beri AK Parti Genel Başkan Danışmanı olarak görevine halen devam etmekte olan Yasin Aktay, evlidir. Ayrıca iyi derecede Arapça ve İngilizce, orta derecede ise Kürtçe bilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading