Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ülker'in sahibi kim? Ülker hangi şirketin?

Ülker'in sahibi kim? Ülker hangi şirketin?

Türkiye'nin bisküvi devi Ülker'in sahibi ve ortakları kimdir? Ülker kimin, hangi şirketin? Ülker nasıl kuruldu? İşte firma hakkında tüm detaylar...

Kimdir

28.03.2024, 21:10

Türkiye'nin en çok tercih edilen markalarından biri olan Ülker kimin? Ülker'in bünyesindeki markalar neler, kurucusu kim? İşte sevilen firma hakkında tüm detaylar...

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

ÜLKER'İN SAHİBİ KİM, ÜLKER'İ KİM KURDU?

Türkiye'nin öncü firmalarından biri olan Ülker, 22 Şubat 1944 tarihinde Sabri Ülker ve ortağı Asım Ülker tarafından ''Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş'' ismiyle kuruldu. Ürünleri 100’den fazla ülke tarafından ihraç edilen firma, gıda sektörü dışında pek çok farklı sektörde de hizmet veriyor. Öte yandan Ülker, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında kendisine 108. sırada yer buldu. Aynı zamanda Ülker’in sahibi olan Yıldız Holding, dünyanın en büyük 6 bisküvi üreticisinden biri olan United Biscuits‘i 2014 yılında satın aldı ve dünyada en büyük 3 bisküvi üreticisinden biri konumuna yükseltti.

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

ÜLKER NASIL KURULDU?

Gıda devi Ülker'in kuruluşu oldukça merak ediliyor. Firma, sektöre 1944 yılında Eminönü-Nohutçu Han’da giriş yaptı. İlk yıllarında sadece bisküvi üretimi yapan firmanın ürettiği ilk ürün ise günümüzde hala satılan pötibör bisküvi oldu. Yoluna başarılı şekilde devam eden şirket, 1970'li yıllardan itibaren üretimlerine gofret ve çikolatayı da dahil etti. 1990'lı yıllara gelindiğinde ise Ülker, ürünlerine süt, yağ ve kek gibi çeşitleri ekledi. Firma, yaklaşık on yıl sonra 2000’li yılların başında bu ürünlerine içecek ve mutfak ürünleri gibi eklemeler yaparak ürün çeşitliliğini arttırdı.

Birçok ürünün öncüsü olan şirket, ülkede dolgu çikolatayı ilk üreten firma oldu. Köklü firma, öte yandan çikolata üretimini fabrika bazında gerçekleştiren ilk Türk şirketidir. Ülker markasını da bünyesinde barındıran Yıldız Holding’in 52.000’e yakın çalışanı bulunmaktadır.

Ülker’in marka vizyonunda; değer zinciri, çevre, çalışan hakları, inovasyon, toplumsal farkındalıklar ve liderlik gibi hedefler bulunmakta. Firma aynı zamanda spor, sanat gibi birbirinden farklı birçok alanda maddi ve manevi destek veren ve bu sorumluluğu üstlenmekten çekinmeyen bir vizyon ile ilerliyor.

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

ÜLKER'İN SAHİBİ VE ORTAKLARI KİM?

Pladis Foods Limited: %51

Yıldız Holding İştirakleri ve Ülker Ailesi: %7.5

Diğer Ortaklar: %41.5 şeklindedir.

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

ÜLKER'İN TARİHİ

Türkiye'nin en köklü çikolata firmalarından biri olan marka, bugün Türkiye dışında; Mısır, Suudi Arabistan ve Kazakistan olmak üzere 4 ülkede toplam 10 fabrikasıyla faaliyet göstermektedir.

İlk faaliyetlerine 1944 yılında Eminönü’nde bulunan bir handa başlayan Ülker, 1948 yılında dönemin meşhur semtlerinden biri olan Takkeci’de, ilk bisküvi fabrikasını kurdu. Bu süreçte fabrikada üretimin artması nedeniyle ihtiyaç doğduğu için sert şeker üretimi de başladı.

Köklü firma, 1965 yılında üretim tesislerini modernleştirme kararı aldı. Bu kararın ardından, günümüzde de faal olarak üretim gerçekleştiren Topkapı-Davutpaşa fabrikasını hizmete açtı. 1974 yılına gelindiğinde ihracatta 200.000 dolar gibi yüksek rakamları görmeye başlayan şirket, bu yıllarda net br karar aldı ve bisküvi fabrikasının yanında çikolata fabrikasını kurdu.

Ülker'in 1970 yılında reklam için kullandığı ''Akşama babacığım unutma Ülker getir'' sloganı, reklamcılık alanında ve televizyonlarda döneminin fenomeni haline geldi. 1971 yılı Çubuk Krakeri üreten Ülker, 1974 yılında ise Çokonat'ı üretti ve bu ürünü ''tat tat tat Çokonat'' sloganıyla tanıttı.

Çıkardığı tüm ürünleriye ülkede bi yeniliğe imza atan marka, 1976 yılı ise bugün hâlâ şirketin en fazla tüketilen ürünlerinden biri olan Çokokrem’in üretimini başlattı. 1979 yılı bir tuzlu bisküvi olan Taç’ın üretildiği yıldı. Yine bu yıl içerisinde bir Ülker efsanesi olan ve günümüzde de çok satılan Ülker Çikolatalı Gofret doğdu. 80’li yılların başı ise, bugüne kadar herkesin evini ziyaret etmiş olan Çokoprens’in ortaya çıkış yılıydı. Daha sonra bu ürünleri 1986 yılında Ülker Halley, Ülker Hobby, Ülker Metro ve Ülker Albeni, 1991 yılında ise Ülker Biskrem takip etti.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

90'LI YILLARDAN SONRA ÜLKER

Ülker, 1992 yılında çok farklı bir kategoriye giriş yaptı. Bu yıllar çikolata ve bisküvi sektörünün öncüsü olan firmanın ''Besler Gıda Yağ Fabrikası'' ismiyle, Türkiye’nin lider yağ üreticilerinden biri konumuna atılacağı yıllardı. Firma 1994 yılında ise sıvı yağ dışında margarin ürünlerinden biri olan Ülker Bizim'i üretmeye başladı.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

2000'Lİ YILLARDAN SONRA ÜLKER

2000'li yıllar markanın yine unutulmaz ürünlerinden olan İkram, Teremyağ, Yupo, sakız markası Yıldız ve çikolata kategorisinden Ülker Piko'nun piyasaya sürüldüğü dönemdi. Firma diğer taraftan 2004 yılında kahve pazarına giriş yaptı. Kahve üretimine Ülker Cafe Crown ve Türk Kahvesi ile giriş yapan Ülker, 2006 yılında da Çiziviç'i üretti. 2007 yılı markanın sevlen iki çikolatası Ülker Golden Çikolata ve Ülker Caramio'nun karşımıza çıkış senesiydi. Yine aynı yıl içinde Ülker Napoliten adıyla varolan çikolata çeşitlerine; Antep Fıstıklı ve Fındıklı çeşitlerin eklendiği yıl oldu. 2010 yılı, markanın çıkardığı Oneo, sakız markaları arasında devrim yarattı.

Bugün Türkiye içerisinde toplam 53.000 m² kapalı alana sahip olan Ülker'in; İstanbul’da iki fabrikası, Adapazarı’nda bir adet şeker fabrikası, Giresun'da da bir fındık işleme tesisi bulunmaktadır. Bununla birlikte Ankara, Karaman ve Gebze gibi şehirlerde bisküvi fabrikası olarak üretim yapan tesisleri vardır. Şirket, bugün itibariyle 451 farklı çeşitte çikolata üretmekte.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading