Yandex Metrica

TÜRKAD Başkanı Mehmet Sarı kimdir? Mehmet Sarı kaç yaşında ve nereli?

TÜRKAD Başkanı Mehmet Sarı kimdir? Mehmet Sarı kaç yaşında ve nereli?

TÜRKAD Başkanı ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Sarı kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Mehmet Sarı’nın hayatı ve biyografisi.

Kimdir

24.04.2024, 13:48

Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olan Avukat Mehmet Sarı’nın hayatına dair ayrıntılar herkes tarafından merak edilmektedir. Peki Mehmet Sarı kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte TÜRKAD Başkanı Mehmet Sarı’nın hayatına dair merak edilen detaylar...

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

MEHMET SARI KİMDİR?

1975 yılında Çorum’da dünyaya gözlerini açan Mehmet Sarı, lisans öğrenimini Dicle Üniversite Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak 1997 yılında mezun olmuştur. Ardından lisansüstü eğitimine İstanbul Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde devam eden Sarı, 2007 yılında “Özel Hukuk” alanında yüksek lisans yapmış ve 2007-2010 tarihleri arasında ise Fransa’ya giderek Strasbourg (Robert Schuman) Üniversitesi’nde ise Fransızca eğitimi alarak, aynı zamanda Uluslararası Hukuk Master programına da katılmıştır.

2010 yılında ise ABD’de bulunan Kentucky-Louisville Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi alan Mehmet Sarı, daha sonra Konya’da Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Kamu Hukuku” üzerine yazdığı teziyle de doktora unvanını almıştır.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

MEHMET SARI’NIN MESLEKİ KARİYERİ

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2005 yılına kadar kamuda İstanbul Barosuna kayıtlı avukat olarak görev yapan Sarı, daha sonra serbest avukat olarak mesleğine devam etmiştir.

Ayrıca Uluslararası Hukukçular Birliği’nin kurucu üyesi olan ve İstanbul Barosu’nun Avukat Hakları Merkezi’nde de görev alan Mehmet Sarı, aynı zamanda İstanbul Barosu’nun Ceza Mahkemesi Kanunu (CMK) servisinde bulunmuş ve Yeşilay Bahçelievler Şubesi’nin de kurucu başkanlığı görevini yürütmüştür.

Mehmet_Sarı_kimdir

2016 yılında Hukukun Üstünlüğü adına, İstanbul Barosu seçimlerinde İstanbul Barosu Başkan adayı olan Sarı, ayrıca Polis Meslek Yüksekokulunda üç yıl kadar Ceza Hukuku üzerine dersler vermiştir.

Gerçekleşen 15 Temmuz Davalarında ise müşteki müdahil avukat olarak dava takibi yapan Mehmet Sarı, aynı zamanda İstanbul ve Ankara davaları hakkında tuttuğu bilgi notlarını da Türkçe ve İngilizce hazırlayarak kamuoyunun bilgisine sunmuştur.

TÜRKAD Başkanı ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olarak görevine halen devam etmekte olan Mehmet Sarı, evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede de Fransızca ve İngilizce bilmektedir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading