Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

“Türk Armin” lakaplı Armin Laschet kimdir, kaç yaşında?

“Türk Armin” lakaplı Armin Laschet kimdir, kaç yaşında?

Almanya’da Hristiyan Birlik Partilerinin Başbakan adayı Armin Laschet kimdir, kaç yaşında ve Türklere bakış açısı nasıl? İşte “Türk Armin” lakaplı Armin Laschet’in hayatı ve biyografisi.

Kimdir

29.01.2024, 10:32

Vestfalya Eyaletinin Başbakanı “Türk Armin” lakaplı Armin Laschet’in hayatına ve siyasi kariyerine dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Armin Laschet kimdir, kaç yaşında ve Türklerle ilişkileri nasıl? İşte “Türk Armin” lakaplı Almanya Başbakanı adayı Armin Laschet’in hayatı ve biyografisi. 

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

ARMİN LASCHET KİMDİR? 

18 Şubat 1961 tarihinde Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Aachen kentinde dünyaya gözlerini açan Armin Laschet, lisans öğrenimini 1981-1987 yılları arasında Münih Ludwig Maximilian ve Bonn Üniversitelerinde Hukuk ve Siyaset Bilimi bölümlerinde tamamlayarak mezun olmuştur. Ardından 1987-1988 yılları arasında gazetecilik eğitimi alan Laschet, 1994 yılına kadar ise Bavyera eyaletinde serbest gazeteci olarak çalışmıştır. Aynı zamanda dönemin Federal Meclis Başkanı Rita Süssmuth'a danışmanlıkta yapan Armin Laschet, 1994-1998 yılları arasında Federal Mecliste ve 1999-2005 yılları arasında ise Avrupa Parlamentosunda milletvekilli olarak görev yapmıştır. 

Armin_Laschet_kimdir

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

ARMİN LASCHET’İN TÜRKLERE BAKIŞ AÇISI NASIL? 

2005-2010 yılları arasında Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde Aile, Kadın ve Uyum Bakanlığı görevini üstlenen Laschet, bu görevi süresince eyalette yaşayan Türk kökenli vatandaşlarla yakın ilişkiler kurmuş ve Türk-Alman dostluğuna önemli katkılar da bulunmuştur. 

2017 yılında yaklaşık 18 milyonluk bir nüfusla Almanya'nın en yoğun nüfusuna sahip Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine Başbakan seçilen Armin Laschet, 16 Ocak 2021 tarihinde ise Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Partisinin Genel Başkanlığına seçilmiştir. 

26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşecek Almanya seçimlerinde Hristiyan Birlik Partilerinin Başbakan adayı olan Armin Laschet, üç çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading