Yandex Metrica

Tuğba Özay kimdir, kaç yaşında? Tuğba Özay neden hapis yattı?

Tuğba Özay kimdir, kaç yaşında?  Tuğba Özay neden hapis yattı?

Söylemleriyle sık sık adından bahsettiren Tuğba Özay'ın hayatı araştırılıyor. Peki Tuğba Özay kimdir, nereli, evli mi ve kaç yaşında? İşte tüm detaylar...

Kimdir

05.04.2024, 01:19

Dönem dönem yaptığı çıkışlarla gündeme gelen Tuğba Özay'ın hayatı sıkça araştırılıyor. Yaz aylarında çiftliği yandığı için ve geçirdiği kısmi felç ile gündem olan Tuğba Özay, bundan önceki dönemlerde de hapiste yatması ve kitap yazması ile gündeme gelmişti. Peki Tuğba Özay kimdir? İşte tüm detaylar...

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

TUĞBA ÖZAY KİMDİR, NEREL VE KAÇ YAŞINDA?

Tuğba Özay 10 Şubat 1978 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Trabzonlu olduğu bilinen Tuğba Özay, Fenerbahçe Lisesi'nden mezun olmasının ardından daha sonra Haliç Üniversitesi Konservatuvar ve Tiyatro Bölümüne kayıt oldu.

Yelken ve yüzme spor dallarına ilgisi bilinen Tuğba Özay, daha sonra Fenerbahçe voleybol as takımında 5 yıl voleybol oynadı. Mankenliğe 1994 senesinde bir Vakko defilesi ile mankenliğe başlayan Tuğba Özay, "Sonradan Görmeler" isimli televizyon dizisinde bir yüzme hocası rolünde ekran karşısına çıktı.

Tuğba Özay, 1995 senesinde Miss Model of Turkey seçildi ve sonrasında Miss Model of the World yarışmasında ikinci oldu. Aynı yarışmada en iyi vücutlu model ödülünü de kazanan Özay, 1996 senesinde Paris'te kısa süreliğine modellik yapsa da Türkiye'ye döndü, aynı yıl Avrupa Yılın Manken-Modeli ünvanına sahip oldu.

Oyunculuk kariyerinde de başarılara kazanan Tuğba Özay, 2017’de engellilerin verdiği oylarla OnurAkayMedya tarafından "Yılın Oyuncusu" ödülüne layık görüldü.

1997 senesinde Mahsun Kırmızıgül ile "Hemşerim" TV dizisinde rol alan Tuğba Özay, "Aynalı Tahir" dizisinde bir yardımcı rolde ekran karşısına çıktı. 1998 yılında bir özel TV kanalında otomobil dünyası temalı bir program sundu. 1999 yılında ise "Çiçek Taksi" dizisinde rol aldı.

Sonraki senelerde, "Yapayalnız", "Zehirli Çiçek" ve "Bizim Otel" gibi dizilerle ekran karşısına çıkan Tuğba Özay, Mehmet Ali Erbil ile Çarkıfelek programını da sundu.

2001 senesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde en iyi manken-model seçilen Tuğba Özay, Ferhan Şensoy'un sahneye koyduğu "Dün Gece Ormanda Çok Komik Bir Şey Oldu" oyununda rol aldı. Daha sonra ise Abdullah Şahin tiyatrosunda ismni kendisinin koyduğu Tanıştırayım Burası Türkiye isimli oyunla sahneye çıktı.

2003 senesinde Fitness isimli Aerobik VCD ve DVD'si çıkaran Tuğba Özay, kısa bir süre sonra kariyerindeki 10 yıl anısına Best of Tuğba Özay kataloğunu piyasaya sürdü. Özay, katalogdan elde edilen gelirle Tuğba Ankara Çubuk’ta hortum felaketinde yıkılan köy okulunu yeniden yaptırdı.

Tuğba Özay, 2010’da Armoni isimli ilk albümü 2011’de ise ikinci albümü Üç Nokta’yı piyasaya sürdü, 2016’da ise 3. albümü Pes Etme’yi çıkardı.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

TUĞBA ÖZAY NEDEN HAPİS YATTI?

Tuğba Özay'ın bir dönem birlikte olduğu Akın Büyükoğlu'nun ayrılma isteğini kabul etmemesi ve ünlü mankeni azarlaması sonrası Abdülcebbar Kibaroğlu'ndan yardım istediği iddia edilmişti. Abdülcebbar Kibaroğlu ve Akın Büyükoğlu, Tuğba Özay hakkında görüşmek için Akmerkez'de buluşma gerçekleştirmiş, Özay ve Büyükoğlu'nun ilişkilerinin konuşulduğu görüşmede, Ü.O. ile yanındaki 6 kişi odaya girmesiyle başlayan silahlı çatışmada Kibaroğlu yaralanmıştı.

"Rulet" operasyonunda manken Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmış, Tuğba Özay tutuklanmış ve Akın Büyükoğlu hakkında "ölümle tehdit", "silahla yaralamaya azmettirmek" suçlarından yakalama emri çıkarılmıştı.

Tuğba Özay, müşteki sanık Abdulkadir Akın Büyükoğlu’na karşı tehdit suçunu işlediği sabit olduğu gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası almıştı.

Özay hakkında haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan silahlı suç örgütü içinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ise beraat kararı verildi.

Tuğba Özay dava kapsamında 5,5 ay tutuklu yargılanmıştı. Tuğba Özay, 24 Ocak 2008’de tahliye edildi.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

TUĞBA ÖZAY'IN NE ÇİFTLİĞİ VAR?

Geçtiğimiz yaz Antalya'nın manavgat ilçesinde çıkan orman yangınları sonucu Tuğba Özay, sinir krizi geçirip yardım istediği videoyu sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Bölgede çiftliği bulunan Tuğba Özay’da yangın haberini aldıktan sonra Manavgat’a gitme kararı almıştı. Yangının başından bu yana destek çağrısında bulunan Özay, aşırı stres ve üzüntü sonrası hastanelik oldu. Özay, hastane yatağından yaptığı paylaşımında felç geçirdiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading