Yandex Metrica
SON DAKİKA
THY Başkanı Ahmet Bolat kimdir, nereli, kaç yaşında? Ahmet Bolat hangi görevlerde bulundu?

THY Başkanı Ahmet Bolat kimdir, nereli, kaç yaşında? Ahmet Bolat hangi görevlerde bulundu?

İlker Aycı'nın yerine Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olan Ahmet Bolat kimdir, nereli, kaç yaşında? Ahmet Bolat daha önce hangi görevlerde bulundu?

Kimdir

24.03.2024, 00:18

Bugün gerçekleşen Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu online toplantısı sonucu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan İlker Aycı yerine yeni başkanın Ahmet Bolat olacağı açıklandı. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar Ahmet Bolat kimdir? Sorusunun cevabını merak etmeye başladı.

Etel Sason kimdir? Ajda Pekkan Etel Sason'u neden kovdu? Haberi Görüntüle

AHMET BOLAT KİMDİR? 

Prof. Dr. Ahmet Bolat İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1984’te A.B.D.’de Stanford Üniversitesi’nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisansını, 1988’de University of Michigan’da Endüstri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Prof. Dr. Bolat 1959 Konya doğumludur. 

Bolat iş hayatına 1981’de Yıldız Kalıp Şirketi’nde tasarım ve üretim mühendisi olarak başlamıştır. 1985 ve 1988 yılları arasında University of Michigan’da araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve yardımcı doçent görevlerinde bulunmuştur. 1988’den 2005’e kadar olan dönemde Riyad King Saud University’de yardımcı doçent, doçent ve profesör pozisyonlarında görev almıştır.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

AHMET BOLAT NERELERDE ÇALIŞTI?

Yeni görevine atanana dek THY A.O’nda Yatırım Yönetimi, Uluslararası ilişkiler ve Anlaşmalar ile İnovasyon ve Projeler Başkanlıklarından sorumlu Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji Yardımcısı olarak çalışmıştır. Daha önce de Strateji Geliştirme, Filo Planlama, Yatırım Yönetimi ve Ar-Ge’den sorumlu Başkan olarak Ortaklığa 400’e yakın uçak satın alımı ile 150’ye yakın uçak kiralanmasının planlanması ve gerçekleştirilmesinde hizmet etmiştir.

Turkish Cabin Interior AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Turkish HABOM AŞ ve SunExpress Havayolları Yönetim Kurulları Üyesi ve THY Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmıştır.

Profesör Ahmet BOLAT uçak-körük ataması, petrol tanker taşımacılığı, şehirlerarası otobüs işletmeciliği gibi lojistik alanlarda projeler yürütmüş; optimizasyon, sıralama ve çizelgeleme ve otomobil üretim hatları konularında birçok doktora, yüksek lisans tezleri yaptırmış ve bu alanlarda uluslararası periyodiklerde çok sayıda makale yayınlamıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading