Yandex Metrica

Tanju Çolak kimdir? Fatih Terim'e kızan Tanju Çolak kaç yaşında, nereli? Tanju Çolak hangi takımlarda oynadı, kaç gol attı?

Tanju Çolak kimdir? Fatih Terim'e kızan Tanju Çolak kaç yaşında, nereli? Tanju Çolak hangi takımlarda oynadı, kaç gol attı?

Tanju Çolak gündemde yerini aldı. Fatih Terim'e kızan Tanju Çolak, internette araştırılmaya başladı. Tanju Çolak, milli takım döneminde gündemi sarsan itiraflardan sonra arama motorlarında aranıyor. Peki Tanju Çolak kimdir? Fatih Terim'e kızan Tanju Çolak kaç yaşında, nereli? Tanju Çolak hangi takımlarda oynadı, kaç gol attı?

Kimdir

23.04.2024, 10:05

Tanju Çolak internette araştırılmaya başladı. Fatih Terim ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Tanju Çolak gündeme geldi. Milli takım döneminde Fatih Terim ile yaşananları anlatan Tanju Çolak, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Tanju Çolak kimdir? Fatih Terim'e kızan Tanju Çolak kaç yaşında, nereli? Tanju Çolak hangi takımlarda oynadı, kaç gol attı?

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

TANJU ÇOLAK KİMDİR?

Tanju Çolak, 10 Kasım 1963 tarihinde Samsun'da doğdu. Futbol oynamaya oldukça küçük bir yaşta başlayan Tanju Çolak, henüz 10 yaşındayken futbol oynamaya Samsun Yolspor ile başladı.

Tanju Çolak, 1982 tarihinde Samsunspor takımına transfer edildi. Sonrasında 5 sene olarak Samsunspor' da top koşturan Tanju Çolak, 1987 senesinde Galatasaray 'a transfer edildi. Yaklaşık olarak 4 yıl kadar bir süre Galatasaray forması terletti. 1991 sensinde Fenerbahçe 'ye transfer olan Çolak, Fenerbahçe'de de 2 yıl oynadı. Daha 3. yılını dolduramadan İstanbulspor'a transfer edildi.

İstanbulspor da kısa bir süre bulunduktan sonra mecburen görevine son verilen Tanju Çolak, bir daha da futbola geri dönmedi.

Tanju Çolak, 1994 senesinde daha 31 yaşlındayken mecburi olarak futbolu bırakmak zorunda kaldı. Böylece 21 yıllık futbol hayatı da son buldu.

Tanju Çolak, eski bir futbolcu olsa da günümüzde yaptığı iş de futboldan uzak değildir. Çolak, teknik direktörlük yapmayı tercih etti. Tanju Çolak son olarak Adana Demirspor ile anlaştı. Bununla beraber takımda sportif teknik direktör olarak çalışacağı da bilinmektedir.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

TANJU ÇOLAK KAÇ GOL ATTI?

Teknik direktör olarak çalışmakta olan Tanju Çolak'ın ne kadar maaş aldığına dair net bir bilgi yok. Çolak, aynı zamanda köşe yazarlığı da yapmaktadır. Bir dönem kendi menajerlik bürosunu kurarak menajer olarak çalışması da yaptığı işler arasında sayılabilir.

Tanju Çolak, Türk futbol tarihinin en fazla gol atan oyuncusu şeklinde kayıtlara geçti. Futbol kariyeri boyunca 335 golü fileleri havalandıran Tanju Çolak, Türk tarihinin gelmiş geçmiş en fazla gol atan futbolcusudur. Attığı gol sayıları ile birlikte başka rekorlara da imza attı. Bu rekorlardan bir tanesi, Süper Lig' de bir sezonda atılan en çok gole sahip olma rekoru olarak ifade edilebilir. Çolak, Süper Lig içerisinde bir sezonda tam 39 gol ile rekor kırdı.

Diğer bir rekoru da, Süper Lig'de bir maçta atılan en fazla gol rekorudur. Süper Lig'de gerçekleşen bir maçta 6 gol atmıştır. Aynı zamanda da Süper Lig de 240 gol atarak en fazla gol atan oyuncu unvanını da kazandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading