Yandex Metrica

Sitede Ara

Rüstem Batum kimdir, aslen nereli? Rüstem Batum ne iş yapıyor?

Rüstem Batum kimdir, aslen nereli? Rüstem Batum ne iş yapıyor?

Cem Yılmaz'a sorduğu soru ile haber olan Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında? Rüstem Batum ne iş yapıyor? Rüstem Batum hangi partili?

Kimdir

21.05.2024, 16:38

Youtube'da yaptığı Talk Show programlarıyla bilinen Rüstem Batu'nun dün geceki konuğu Cem Yılmaz oldu. Cem Yılmaz'a sorduğu 'Bir gemi kazasında botuna Sedat Peker'i mi Bilal Erdoğan'ı mı alırsın?' sorusuyla gündem olan Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında? Rüstem Batum aslen nereli? Rüstem Batum ne iş yapıyor? Rüstem Batum hangi partili? Detayları haberimizde...

RÜSTEM BATUM KİMDİR? 

Rüstem Batum 1952'de İstanbul’da dünyaya geldi. 1971 yılında Saint Joseph Lisesi’nden mezun olan Batum, Bükreş’te iki yıl siyasal bilgiler eğitimi aldı. Institut des Arts de Diffussion’da dört yıl eğitim gördü. Daha sonra California ve Los Angeles’ta iki yıl  sürecek stüdyo fotoğrafçılığı ile tiyatro kursu gören Batum, basın, moda ve reklam fotografçılığıyla birlikte gazetecilik yaptı. Türkiye’de reklam filmleri yapımcılığı ve yönetmenliği işlerini yaptı. Televizyonlarda program ve talk show yapan Batum, tek kişilik gösterilerini tiyatro sahnelerinde de yer aldı.

RÜSTEM BATUM HAYATI

Rüstem Batum henüz 7 yaşındayken annesi ve babası boşandı. Annesinin besteci İlhan Mimaroğlu ile dünya evine girince Amerika'ya göç etti. Batum bu süreçte anneannesinin yanında İstanbul'da büyüdü. 1971 yılında Saint Josep'i bitirmesinin ardından Grenoble'de birkaç hafta Ekonomi okudu. Batum, Ciddi bir trafik kazası geçirmesinin ardından 'ölmezsem, bundan sonra hayatta ne istiyorsam onu yapacağım.' der ve iyileşmesinin ardından İstanbul'a döndü. Sonrasında Rüstem Batum 1972 yılında İngiltere'de annesinin yanında 3-4 ay dil okuluna gördü. Ardından Belçika'da 4 yıl olan IAD Institut des Arts de Diffussion Sinema-TV Yönetmenlik-Yapımcılık Bölümüne, 15 gün devam eden sınavların sonrasında 300 adayın arasından ilk 20'ye seçilip girdi. Okulda Hadi Uluengin ile birlikte solcu gruplarla tanışır. İlk yıl Rektör seçimlerinin değiştirilmesi üzerine boykot yapan öğrencilerin arasına katılır, okuldan atılıp İstanbul'a döner. Eylül ayında Brüksel Üniversitesi Siyasal Bilgiler bölümüne kaydoldu. Öğrenciliği sırasında Cumhuriyet gazetesinin Brüksel muhabirliği görevini yaptı. 1977 yılında yurt dışından İstanbul'a döndükten sonra TRT'ye girmek ister fakat işe alınmadı. Bir reklam ajansında yönetmen olarak çalışmaya başladı. Rüstem Batum aynı zamanda babasının kumarhanesinde bir dönem krupiyelik yaptı. Batum 1980 yılının sonunda annesini New York'a ziyarete gittiğinde, Los Angeles'a yerleşmeye kararını verdi. Batum sonrasında 4 ay kısa dönem askerliğini yapmak için Türkiye'ye döner.

Batum daha sonra 1982'de Los Angeles'a geri döndü. UCLA'da iki yıl profesyonel stüdyo fotoğrafçılığı eğitimi aldı. ABD'de 5 yıl süreyle Gökşin Sipahioğlu'nun sahibi olduğu Sipa Press için fotoğrafçı olarak yer alan Batum, Sipa Press'in ilk Hollywood muhabiri oldu. Reklam ve plak kapakları fotoğrafları çekti. Fotoğrafları elliyi aşkın ülkede dergi ve gazetelerde yayınlatabildi.

1986 senesinde Türkiye'ye geri dönen Batum,  Hürriyet'in sahibi Sedat Simavi'nin kurduğu ART Anadolu Radyo Televizyonu'nun Film Video Departmanı'nın başına geçti. Mazhar Fuat Özkan'ın "Ele Güne Karşı" çektiği kliplerden biri olarak biliniyor. Daha sonra Zoom Yapım'ı kurdu ve yapımcı yönetmen olarak 100'ü aşkın reklam filmi hayata geçirdi. 19 Aralık 1989 yılında "İki Ters Bi Düz Laflar" adlı ilk stand-up gösterisini icra etti. 1990 senesinde ilk özel televizyon Magic Box'ta (sonradan Star TV olacak) ekranlara getirdiği talk show programıyla ülke çapında tanındı. 'Rüstem Batum Show','Rüstem Batum'la 360 Derece', 'Rüstem Batum'la Söylenmeyenler' adlı 200'e yakın TV programı hazırladı ve sundu. Bu programlar sayesinde "En iyi Talk Show" ve 2004 sensinde ise Çağdaş Gazeteciler Derneğinin "En İyi TV Programı" ödüllerini kazandı. "İki Ters bi Düz Laflar" ve "Halamın Stand-Up'ları" adlı stand-up komedileri yazar ve tiyatro sahnelerinde rol aldı. "İki Ters bi Düz Laflar" ile Avni Dilligil Tiyatro Ödülü'nü kazandı. Milliyet Gazetesindeki yazılarının derlendiği "Rugan Ayakkabılı Hipopotam" isimli kitabı 1992'de yayımlandı.  Yapımcı-yönetmen olarak dünyanın önemli 8 şehri ile ilgili "Rüstem Batum'un Gözüyle" adlı belgesel serisini yaptı. 2003 senesinde yapımcı-yönetmen olarak İstanbul, New York ve Londra'da da gösterilen "Hangi Kıbrıs" belgeselini hayata geçirdi. Son senelerde televizyon çalışmaları yüzünden yavaşlattığı fotoğraf çalışmalarına tekrar ağırlık vermeye karar verdi. Türkiye'deki ilk sergisini Ekim 2006 yılında 25. TÜYAP Kitap ve Sanat Fuarı'nda açtı. 2014 senesinde Hakan Nordik takma adıyla TEK adlı romanı yayımlandı. Hakkında açılan davalar üzerine Amerika'ya göç etti.

Haziran 2020 geldiğinde Youtube kanalında video otobiyografisini yayımlaya başladı. Burada anlattıklarını "Hem Güneşte Yatan Kedi Olayım, Hem Dünyayı Kurtarayım" adlı kitaba dönüştüreceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading