Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rıza Pekkutsal kimdir? Rıza Pekkutsal öldü mü, neden öldü? Rıza Pekkutsal'ın rol aldığı filmler

Rıza Pekkutsal kimdir? Rıza Pekkutsal öldü mü, neden öldü? Rıza Pekkutsal'ın rol aldığı filmler

Türk sinemasının usta isimlerinden Rıza Pekkutsal hayatını kaybetti. Birçok sevilen projede rol alan oyuncunun vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Oyuncunun ölüm haberi sonrası hayatıyla ilgili detaylar araştırılıyor. Peki Rıza Pekkutsal kimdir, kaç yaşındaydı? Rıza Pekkutsal öldü mü, neden öldü?

Kimdir

26.02.2024, 16:39

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Rıza Pekkutsal 16 Ağustos günü hayata gözlerini yumdu. Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı Korkusuz Korkak, Yedi Bela Hüsnü gibi yapımlarla tanınan Pekkutsal'ın vefatı, Oyuncular Sendikası tarafından duyuruldu. Pekkutsal'ın vefatının ardından hayatı araştırılıyor. Peki Rıza Pekkutsal kimdir, kaç yaşında? Rıza Pekkutsal öldü mü, neden öldü? İşte detaylar...

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

RIZA PEKKUTSAL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Rıza Pekkutsal, 1935'de İzmir'de dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimlerinin ardından tiyatroya başladı. Sanat hayatına Buca halkevinde başlayan oyuncu, İzmir Özel Tiyatrosu'nda eğitim gördü. İstanbul'a geldikten sonra Muammar Karaca'nın tiyatrosunda çalışmaya başladı.

Sinema dünyasına ise Hulki Saner aracılığıyla adım attı. Rol aldığı ilk film Cibali Karakolu oldu. Bu filmin ardından 1971'den 1979 yılına kadar seslendirme sanatçılığı yaptı. Kemal Sunal'ın ünlü filmlerinden Korkusuz Korkak'ta rol aldı.

1980'lerde Kemal Sunal'ın birçok filminde oynadı. İlk dizi oyunculuğunu ise Kaygısızlar'da yaptı. Son olarak 2007 yapımı Sıfır Dediğimde filminde rol aldı. Oyunculuğun yanı sıra müzikle de ilginene Pekkutsal'ın 20'den fazla plakta imzası bulunuyor. 

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

RIZA PEKKUTSAL ÖLDÜ MÜ, NEDEN ÖLDÜ?

Yeşilçam'ın sevilen isimlerinden Rıza Pekkutsal, bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Oyuncu, 16 Ağustos 2022 tarihinde İzmir'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading