Yandex Metrica

Rıdvan Dilmen kimdir, kaç yaşında ve eşi kim?

Rıdvan Dilmen kimdir, kaç yaşında ve eşi kim?

Rıdvan Dilmen kimdir, nereli ve kaç yaşında? Rıdvan Dilmen'in yeni programı ne? Yorumcu Rıdvan Dilmen'in eşi ve çocukları...

Kimdir

24.04.2024, 10:17

Futbol dünyasının sevilen ismi Rıdvan Dilmen son zamanlarda söylemleriyle ve programlarıyla gündemden düşmüyor. İzleyiciler ise ''Rıdvan Dilmen kimdir, nereli, kaç yaşında? Rıdvan Dilmen'in eşi ve çocukları kim? Rıdvan Dilmen'in yeni programı hangisi?'' sorularını sormaya başladı. İşte eski futbolcu hakkında tüm detaylar...

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

RIDVAN DİLMEN KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Rıdvan Dilmen 15 Ağustos 1962 tarihinde Aydın'da doğdu. Eski futbolcu, teknik direktör ve futbol yorumcusudur olan Dilmen, babası Mehmet Lütfü Bey ile annesi Makbule Hanım’ın dört çocuğundan sonuncusu olarak dünyaya geldi. Spora atletizmle başlayan Dilmen, daha sonra futbola yöneldi. Küçük yaşlardayken mahalle futbolunun aranan ismi olan ünlü isim gazoz ve şekere karşılık, mahalleler arası transfer olurdu. Mahalle maçlarında kendisine Fenerbahçeli Cemil Turan diyordu. Rıdvan Dilmen, 12 yaşındayken babası Mehmet Lütfü Bey’i kaybetti. Ardından Dilmen'in ağabeyi Ercüment, aileseinin geçimini sağlayabilmek için, Denizlispor’da bir süre futbol oynadı.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

RIDVAN DİLMEN'İN FUTBOLCULUK KARİYERİ

Rıdvan Dilmen henüz 13 - 14 yaşlarındayken mahalle arasında futbol oynarken keşfedildi ve Nazilli Sümerspor’da oynamaya başladı. O sezon takımı yenilgi almadan şampiyon oldu. Daha sonra Muğlaspor, Rıdvan’ı transfer etmek istese de kulübü bunu kabul etmedi. Sonunda, pazarlık reddedilmez noktaya geldi ve 25 futbol topuna, Muğlaspor antrenörü Kemal Dirikan tarafından transferi gerçekleşti.

Muğlaspor, Rıdvan’ın oynadığı sezonda amatör ligden ikinci lige çıktı. Dirikan’ın "Şeytan gibi bir zekan var" sözü, Rıdvan’ın “şeytan” lakabının temeli oldu. Dilmen, Muğlaspor’da oynarken başarısı büyük takımların dikkatini çekmeye başladı ve 19 yaşındaki Dilmen, sezon sonunda birinci lig takımı Boluspor’a transfer oldu. Takım ilk maçını, Ali Sami Yen Stadı’nda Fenerbahçe’yle, ikinci maçını ise Galatasaray’la oynadı. Böylece Dilmen, rüyalarının takımı Fenerbahçe ile ilk kez karşılaşmış oldu.

Maçın 1-1 bitmesiyle Dilmen’in adı, Ziya Şengül, İslam Çupi gibi önemli yazarların köşelerinde geçmeye başladı. "Türkiye’de bir yıldız doğuyor. Gelecek hafta Boluspor - Galatasaray maçında Rıdvan’ı mutlaka izleyin!" Boluspor’un, 2-1 kaybettiği maçta, takımının tek golünü kaydeden Rıdvan, aynı akşam açıklanan milli takım kadrosuna ismini yazdırdı.

İki yıl Boluspor’da oynadıktan sonra Sarıyer’e transfer olan Dilmen, dört yıl boyunca Sarıyer'de oynadı. 1987 - 1988 sezonu, Rıdvan’ın çocukluk hayalleri gerçek oldu Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe’ye sansasyonlu bir şekilde transfer olan futbolcu, önce Galatasaray yöneticisi Ergun Gürsoy’a söz vermesine rağmen, Fenerbahçe’de oynamaya başladı ve bu durum o dönem çok konuşuldu.

Rıdvan Dilmen'in transfer olmasından sonra 1988 - 1989 sezonunda, kariyerinin zirvesine çıkan Fenerbahçe, 103 gol atarak şampiyon oldu. Aykut, Oğuz, Hakan, Schumacher gibi oyuncuların bulunduğu takımda, Dilmen, 19 gol atıp, 41 gol attırarak, şampiyonluktaki en büyük rolü oynadı.

1989 - 1990 sezonunda ise tam tersine Rıdvan şanssız bir sezon geçirdi. Trabzonspor’un Yugoslav oyuncusu Yesiç’in tekmesiyle sağ ayağı sakatlanan Rıdvan, dört kez dizinden ameliyat oldu. Dilmen’e doktorlar, "Altı ay oynama" dese de, biraz kendi aceleciliğinden, biraz da etraftakilerin baskısıyla, Dilmen, üç ay sonra sahalara döndü.

1991’de, Galatasaray maçında sol omzu kırılan Rıdvan, yine altı ay sahalardan uzak durması gerekirken, uyarılara kulak asmadı. İzlanda - Türkiye milli maçına çıktı. 90. dakikada omzu aynı yerden bir kez daha kırılan Rıdvan’ın, bir başka maçta da ayak bileği kırıldı. Eskiye dönmek için çaba harcayan Rıdvan’ın şevki, tekrarlayan sakatlıklar ve aksilikler nedeniyle kırıldı. Taktik zekası ve oyun kabiliyetiyle göz dolduran Rıdvan, yılda 7-8 maça çıkabilen bir sporcuya dönüştü.

1994 Yılında Ali Şen’in başkanlık yaptığı Fenerbahçe ve Rıdvan, yollarını ayırdı.

Maç takviminin uyuşmaması yüzünden jübilesi üç kez ertelenen Rıdvan 31 Ocak 1996’da, -7 derecelik dondurucu bir soğukta jübilesini yaptı. Soğuk yüzünden, sadece 1982 seyircinin bulunduğu maçta Şeytan lakaplı Dilmen, sevenlerini golsüz bırakmadı. Jübilesinde gol atan ender futbolculardan biri olarak sahadan ayrılan Rıdvan Dilmen, futbolculuk kariyerini, 32’si Fenerbahçe’de olmak üzere, toplam 62 golle tamamladı.

24 kez A Milli forması giyen Rıdvan, 5 gole imzasını attı.

Rıdvan Dilmen, Dünya Karması'nda Tanju Çolak'la birlikte oynadı.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

RIDVAN DİLMEN'İN TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Futbolculuk hayatı bitince futbol hayatına teknik direktörlükle yeni bir sayfa açan Rıdvan, Vanspor, Konya, Altay, Karşıyaka, Adana ve Fenerbahçe’de teknik direktörlük yaptı. 1996-97 futbol sezonunda Ali Şen'in isteğiyle Fenerbahçe'de menajerlik yapmaya başladı ancak sezon sonunda görevine son verildi. Daha sonra TV programlarına yorumcu olarak katılmaya başlayan Rıdvan Dilmen 1998-99 sezonunda 2. ligde 0 puanla son sırada bulunan Vanspor'un başına geçerek Vanspor'u şampiyon yaptı ve 1.lige taşıdı. 1999-2000 sezonunda eski takımı Fenerbahçe'nin başına geçti.

Fenerbahçe'de ardarda alınan kötü sonuçlar ve Fenerbahçe’nin UEFA kupasından elenmesi sonucunda buradaki görevini bıraktı. Ardından Altay ile anlaştı ve yükselme maçlarında Altay’ın başarılı olamaması nedeiyle görevinden ayrıldı. 2001-2002 sezonunda Adanaspor’dan da ayrılmak zorunda kalan Rıdvan Dilmen, 2003 yılında 2.Lig A klasmanında yer alan Karşıyaka da teknik direktör olarak göreve başladı.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

RIDVAN DİLMEN'İN YORUMCULUK KARİYERİ VE YENİ PROGRAMI

Lig TV, Ntv ve Ntvspor'da yorumculuk ve Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Rıdvan Dilmen, özellikle maç anlarındaki yorumculuğu sırasında, atılan golden birkaç saniye önce "Gol olur." demesiyle, golü koklama yeteneğinden hiçbir şey kaybetmediğini gösteriyor. Dilmen'in, yeni sezonda TRT Spor ekranlarında %100 Futbol isimli bir program yapacağı konuşuluyor.

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

RIDVAN DİLMEN'İN EŞİ VE ÇOCUKLARI KİM?

Eski furbolcu Dilmen, ilk evliliğini Sarıyer'de futbol oynarken yaptı. Teknik direktörlük yaptığı dönemde ilk eşinden boşanan Rıdvan Dilmen'in ilk eşinden Erdi isminde bir oğlu var. 19 Mayıs 1999 yılında ikinci eşi Ayşenur Dilmen ile evlenen ünlü yorumcunun bu evlilikten Eda Dilmen adında bir kızı var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading