Yandex Metrica

Rapçi Yener Çevik kimdir? Yener Çevik kaç yaşında, nereli?

Rapçi Yener Çevik kimdir? Yener Çevik kaç yaşında, nereli?

Rapçi Yener Çevik verdiği kilolarla gündeme geldi. Bunun üzerine internette 'Rapçi Yener Çevik kimdir? Yener Çevik kaç yaşında, nereli?' aramaları yapılmaya başladı. Peki Rapçi Yener Çevik kimdir? Yener Çevik kaç yaşında, nereli? 

Kimdir

23.04.2024, 23:17

Yener Çevik verdiği kilolarla magazin gündemine geldi. Bu haber üzerine araştırma yapmaya başlayan vatandaşlar internette 'Rapçi Yener Çevik kimdir? Yener Çevik kaç yaşında, nereli?' araması yapıyor. Peki Rapçi Yener Çevik kimdir? Yener Çevik kaç yaşında, nereli? 

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

RAPÇİ YENER ÇEVİK KİMDİR?

Yener Çevik, 20 Eylül 1979 tarihinde İzmir'de doğdu. Aslen Erzurum'un Oltu ilçeli olan Çevik, ilk yıllarda Orhan Gencebay ve Run DMC müziğiyle tanıştı. Yener Çevik, arabesk müziği ile rap müziği harmanlayarak kendi tarzını oluşturdu.

Yaşadıklarından süzdüğü isyanı, sevinci ve kederi rap müzik ile anlatmaya başladı. Liseli Genç isimli şarkısı, sıralarında dirsek çürüttüğü okulunun sahnesinden ilk defa seslendirdiği şarkı olurken 2000'li yılların başında J&B Müzik Festivali ve H 2000 gibi müzik organizasyonlarında sahne aldı ve kendini geliştirdi. Türkçe Rap'in ilk toplama albümü olan Yeraltı Operasyonu adlı karma albümün birinci ve ikinci bölümünde bulunur. Daha sonra yurt dışı projelerine başladı.

18 Ağustos 2012'de bayram tatili için İstanbul'dan İzmir'e giderken trafik kazası geçiren Yener Çevik, içerisinde bulunduğu aracın 6 takla atması sonucu yaşama tututndu. Çevik'in vücudunun birçok yerinde kırıklar vardı. Gerekli müdahalelerin ardından bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra başarılı olan üç ameliyat geçirdi. Bu ameliyatlarda kalçasına, ayaklarına ve omzuna platin takıldı. Uzun bir süre sahnelerde bulunamadı. 2016 yılında Sokak Dili ve Edebiyatı adlı albümünü çıkardı.

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

KARİYERİ NASIL ŞEKİLLENDİ?

Türkçe Rap'in ilk toplama albümü olan Yeraltı Operasyonu adlı toplama albümün 1. ve 2.'sinde bulundu. Bunu yurt dışı projeleri izledi. Dj Mahmut'un prodüktörlüğünü üstlendiği Türkçe Rap Mixtape adlı çalışmada bulundu. Albüm Almanya'dan sonra Türkiye'de yayınlandı. "Sus" adlı albümü 2001 yılında Universal Müzik ve Kod Müzik ortak çalışmasıyla yayınlandı. İşporta Rap adlı çalışması Rap sevenlerle buluşan ikinci albümüdür. 
Yener, Yerli Plaka adlı albümünde Gene Elde Mendil parçasını Ceza ile beraber söyledi. Bu çalışmayı Killa Hakan'ın Kreuzberg City adlı albümünde bulunan İçimde Killa Var şarkısı izledi. Eko Fresh ve Bushido'nun (Gheddo Maxi Single) adlı projesinde bulunan Gheddo (Turkish Remix) parçasında yer aldı. Ayrıca Destere filminin soundtrackinde Doa Üstündağ ile birlikte bulundu.
 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Loading