Yandex Metrica
Profilo'nun sahibi Yahudi Türk iş insanı kimdir? Profilo neden iflas etti?

Profilo'nun sahibi Yahudi Türk iş insanı kimdir? Profilo neden iflas etti?

Profilo'nun iflas haberlerinin ardından sosyal medya kullanıcıları Profilo'nun sahibi kim? Profilo neden iflas etti? gibi sorulara yanıt aradılar. Detaylar haberimizde...

Kimdir

27.03.2024, 20:02

Profilo'nun iflas haberi gündemde bomba etkisi yarattı. Yıllardır özellikle beyaz eşya sektöründe hizmet veren firmanın sahibi ve neden battığı araştırılıyor. Peki, Profilo'nun sahibi kimdir? Profilo neden iflas etti? Profilo neden battı? Detaylar haberimizde...

Etel Sason kimdir? Ajda Pekkan Etel Sason'u neden kovdu? Haberi Görüntüle

PROFİLO'NUN SAHİBİ KİMDİR?

Profilo ev eşyaları üreten ve uzun yıllardır ülkemizde ürünleri beğeni ile kullanılan bir fimadır. Profilo 1976 tarihinde kuruldu ve kısa dünyaca önemli bir konuma geldi. Tanınmış bir Yahudi asıllı olan Türk iş insanı Jak Kamhi tarafından kuruldu. 

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

JAK KAMHİ KİMDİR?

Jak Kamhi 13 Haziran 1925'te İstanbul'da doğdu. Ünlü İş adamı Profilo Holding İcra Kurulu Üyesi ve eski milletvekili Cefi Kamhi'nin babasıdır. Ressam, iç mimar ve iş kadını Melda Kamhi'yle çağdaş sanatçı ve yönetmen Lara Kamhi'nin büyükbabasıdır.Yahudi bir ailenin oğlu olarak 1925'te İstanbul'da dünyaya geldi. Saint Michel Lisesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Fransa"da "çelik konstrüksiyon" konusunda ihtisas yaptı. Çelik inşaat, metal eşya ve elektronikte birçok ilklerin Türkiye'de üretilmesine öncü oldu. Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Kamhi, İstanbul Sanayi Odası, İktisadi Kalkınma Vakfı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk-Fransız İş Konseyi ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) kurucusudur. Jak Kamhi son olarak "Gördüklerim Yaşadıklarım" isimli yaşam öyküsünü kaleme aldı. Fransızca, İngilizce ve İspanyolca iyi  derecede bilen Jak Kamhi, 3 çocuk ve 7 torun sahibidir. Jak Kamhi, 2020 yılında 95 yaşında hayatını kaybetti.

Etel Sason kimdir? Ajda Pekkan Etel Sason'u neden kovdu? Haberi Görüntüle

PROFİLO NEDEN İFLAS ETTİ?

Jak Kamhi'nin ölümünün ardından şirkette eski şaşalı günler kısa sürede sona erdi. Ünlü  holdingi iflasa sürükleyen davayı, şirketin eski avukatı açtı.

Hürriyet’teki habere göre, Profilo Grubu şirketlerinin avukatlığını üstlenen, kurucu Jak Kamhi ile de yakın ilişkisi olan avukat Sümer Altay, takip ettiği önemli bir dosyadaki vekâlet ücreti ödenmediği gerekçesi ile grup ile karşı karşıya geldi. Anılan dosyadan uzaklaştırılan Av. Altay, vekâlet ücretinin ödenmesi için girişimde bulundu ancak olumlu bir sonuç elde edemedi.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

AVUKATIN 2.5 MİLYON TL'LİK ALACAĞI VARDI

Avukat Altay bu defa, 2.5 milyon liralık alacağı için Profilo Holding A.Ş. ile Profilo Sanayi ve Tic. A.Ş.’ye karşı Iflas davası açtı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme depo kararı aldırdı.

Depo kararına rağmen ödeme yapılmayınca Profilo için kaçınılmaz sona gidildi. Geçen perşembe gün yapılan duruşmada Altay’ın avukatları “Borç ödenmedi. Davalıların ayrı ayrı iflasına karar verilsin” dedi. Davalı şirketlerin avukatı ise “Davanın reddine karar verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarafların taleplerini alan mahkeme kararını verdi. Mahkeme 11 Kasım günü saat 13. 40 itibari ile 104 milyon TL sermayeli Profilo San. ve Tic. A.Ş. ile, 65 milyon TL sermayeli Profilo Holding A.Ş.’nin iflasına karar verdi.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

PROFİLO'NUN TARİHİ

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri olarak bilinen kısaca Profilo markası, 1976 yılında İstanbul'da kurulmuş olan beyaz eşya ve elektronik ürünlerinin üreticisi oldu. BSH grubuna dahildir. Özellikle de beyaz eşya üretimi kapsamında Avrupa'da büyük bir yayılım göstermiştir. Üretim işlemini daha çok Marmara Bölgesi içerisinde yer alan fabrikalarında gerçekleştirmektedir. Ünlü Yahudi asıllı olan Türk iş insanı Jak Kamhi tarafından kurulmuş olan bir markadır. 1995 senesinden bu zamana kadar BSH'nin bünyesi altında faaliyet göstermeye devam etmektedir. 1.200'ün üstünde yetkili servis noktası bulunmaktadır. Beyaz eşya, elektrikli süpürgeler, ankastre cihazlar, su ısıtıcıları, klima cihazları ve küçük ev aletleri belli başlı ürün ağını meydana getirmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading