Yandex Metrica
SON DAKİKA
Paul Pogba kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Paul Pogba hangi takımlarda oynadı?

Paul Pogba kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Paul Pogba hangi takımlarda oynadı?

Manchester United'ın Müslüman yıldızı Paul Pogba, geçmişte yaptığı açıklamalar ve milli takımı bırakması ile sık sık gündem olmuştu. Peki, Paul Pogba kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Paul Pogba hangi takımlarda oynadı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kimdir

25.03.2024, 05:05

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United takımında top koşturan Müslüman futbolcu Paul Pogba, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslamiyet hakkında söylediği skandal sözlerin ardından milli takımı bırakma kararı almıştı ve bu şekilde uzun bir süre gündemin konuşulan isimlerinden olmuştu. Peki, Paul Pogba kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Paul Pogba hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

PAUL POGBA KİMDİR?

15 Mart 1993'te Gineli müslüman bir ailenin çocuğu olarak Fransa'nın Seine-et-Marne şehrinin Lagny-sur-Marne bölgesinde doğan Paul Pogba, ikiz olan aynı zamanda futbolcu olan iki erkek kardeşi vardır. Bu kardeşlerinden Florentin, Sedan takımında forma giyerken, Mathias ise İngiliz kulübü Crewe Alexandra'da top koşturuyor. 

Pogba futbola altı yaşında, yaşadığı yere birkaç kilometre uzaklıkta bulunan futbol takımı Roissy-en-Brie'nin altyapısında başladı. Burada yedi yıl geçiren Pogba, 2006 yılında bir diğer amatör kulüp olan Torcy takımına geçti. 2007 yılında ise Le Havre takımına geçerek ilk profesyonel takımının altyapısında futbola devam etti. Pogba'nın özellikle ulusal ve uluslararası genç turnuvalarında gösterdiği performans hem yurt içinde hem yurt dışında büyük kulüplerin dikkatini çekti. Bu kulüpler arasında İngiliz kulüpleri olan Arsenal ve Liverpool'un yanı sıra İtalyan kulübü Juventus da vardı. Paul Pogba müslüman olmuş ve hacca gitmiştir.

Orta saha mevkiinde oynayan futbolcu hem defansif hem de ofansif nitelikte oynayabilmektedir. Pogba, Fransa millî takımlarının oynadığı tüm turnuvalarda millî formayı giymiştir. İlk millî takım deneyimini U-16 takımında yaşayan Pogba, U-17 Avrupa Futbol Şampiyonasında da oynamıştır. 22 Mart 2013 tarihinde 2014 Dünya Kupası Eleme Grubunda Fransa'nın Gürcistan'ı 3-1 mağlup ettiği maçta ilk kez Fransa millî takımı formasını giydi. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ülkesi Fransa millî takımı adına forma giymiştir. Ülkesi ile 2018 FIFA Dünya Kupası kazandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading