Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ömer Lütfü Avşar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve hangi partiden?

Ömer Lütfü Avşar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve hangi partiden?

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını açıklayan Ömer Lütfü Avşar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve hangi partiden? İşte Ömer Lütfü Avşar’ın hayatı ve biyografisi.

Kimdir

26.03.2024, 00:20

Geçtiğimiz Nisan ayında katıldığı bir televizyon programında önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklayan Ömer Lütfü Avşar’ın bu açıklamasından sonra hayatı, kariyeri, kaç yaşında, aslen nereli ve hangi partiden olduğu gibi soruların cevabı merak edilmektedir. Peki Ömer Lütfü Avşar kimdir, nereli, kaç yaşında ve hangi partiden?

İşte Ömer Lütfü Avşar’ın hayatı hakkında merak edilen tüm soruların cevabı...

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

ÖMER LÜTFÜ AVŞAR KİMDİR?

1966 yılında Kırıkkale dünyaya gelen Ömer Lütfü Avşar, aslen Hataylıdır. İlk ve orta öğrenimlerini doğduğu şehir Kırıkkale'de tamamlayan Avşar, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak 1989 yılında mezun olmuştur.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

ÖMER LÜTFÜ AVŞAR’IN MESLEKİ KARİYERİ

Ardından Ankara Barosu'nda avukatlık stajını tamamlayan Ömer Lütfü Avşar, akabinde hakimlik sınavını kazansa da memuriyet ataması hakkından istifa etmiş ve Ankara Barosu'na bağlı serbest avukat olarak mesleğini yapmaya başlamıştır.

30 Ağustos 1992 tarihi itibariyle kurucusu olduğu Avşar Hukuk Bürosu'nda kendisi gibi avukat olan meslektaşlarıyla beraber çalışmakta olan Avşar, aynı zamanda yine kurucusu olduğu Avşar Yatırım ve Danışmanlık A.Ş.'nin ise Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Mesleki kariyerinde Yüce Divan başta olmak üzere, Adli ve İdari Yargı kademelerinde ve Tahkim süreçlerinde görev yapan Ömer Lütfü Avşar, ayrıca enerji sektöründe faaliyet gösteren bazı kamu kurumlarının da hukuk danışmanlığını ve vekilliğini yürütmüştür. Ve çeşitli vakıf ve derneklerde de yönetim kurulu üyeliği bulunan Avşar, ayrıca Türk Demokrasi Vakfı’nın Genel Başkanlığı ile mütevelli heyet üyeliği ve başkanlığı, Enstitü Dergisi’nin imtiyaz sahipliği ve Hukuk Akademisi Derneği’nin yönetim kurulu başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

ÖMER LÜTFÜ AVŞAR HANGİ PARTİDEN?

Ömer Lütfü Avşar’ın hayatı ile ilgili merak edilen soruların başında ayrıca hangi partili olduğu da gelmektedir. Avşar, görüş olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yakın olarak bilinmektedir. Ayrıca ortak yazım kitaplarda ve çeşitli dergilerde ise pek çok makalesi yayımlanan Ömer Lütfü Avşar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading