Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ömer Fatih Sayan kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Ömer Fatih Sayan kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? İşte Ömer Fatih Sayan’ın hayatı ve biyografisi hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Kimdir

28.03.2024, 17:05

2018 yılı Temmuz ayı itibariyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olarak görevine devam eden Dr. Ömer Fatih Sayan’ın hayatına ve mesleki kariyerine dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Ömer Fatih Sayan kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın hayatına dair merak edilen tüm ayrıntılar... 

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

ÖMER FATİH SAYAN KİMDİR? 

10 Haziran 1977 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Ömer Fatih Sayan, lisans öğrenimlerini önce İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde ardından Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayarak mezun olmuş ve İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi St Antony’s School’da Diplomasi üzerine eğitim almıştır. 

Daha sonra lisansüstü eğitimine devam eden Sayan, Münih Teknik Üniversitesi Elektrik - Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanında yüksek lisans yapmış ve İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği alanında da doktora unvanını almıştır. 

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

ÖMER FATİH SAYAN HANGİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTUR? 

Çalışma hayatına 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) başlayan Ömer Fatih Sayan, ardından Türkiye, Almanya ve ABD’de faaliyet gösteren özel şirketlerde cep telefonu dizaynı, çip üretimi ve AR-GE alanlarında çalışmıştır. 

Ömer_Fatih_Sayan_kimdir

Ayrıca girişimcilik konusunda Silikon Vadisi İnisiyatifi'nde çalışmalarda da bulunan Sayan, Almanya ve Türkiye de ise çeşitli üniversitelerde Bilişim Hukuku ve Bilişimde Yeni Trendler konuları üzerine dersler vermiştir. 

2007-2014 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Müşavirliği ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulunan Ömer Fatih Sayan, 2014 yılının Ocak ayında ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na kurul üyesi göreviyle atanmıştır.  

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

ÖMER FATİH SAYAN’IN BAKAN YARDIMCILIĞI DÖNEMİ 

2018 yılının Temmuz ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Sayan, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading