Yandex Metrica

Nil Burak kimdir kaç yaşında? Nil Burak eşi

Nil Burak kimdir kaç yaşında? Nil Burak eşi

Nil Burak katıldığı magazin programında yeniden evleneceğini açıkladı. Nil Burak kimdir? Nil Burak kaç yaşında? Nil Burak kiminle evleniyor? Detayları haberimizde...

Kimdir

24.04.2024, 01:32

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

NİL BURAK KİMDİR? 

Nil Burak, asıl adıyla Pembe Nihal Munsif 27 Nisan 1948 yılında doğdu. Nil Burak'ın babası Kuzey Kıbrıs'ın en eski Sinema işletmecisi ve narenciyecisi, annesi ise ev hanımıdır. Burak, üç kardeşin en küçüğü olarak Kıbrıs'ın Lefke kasabasında doğdu.

Küçük yaşta müziğe olan ilgisi olan Nil Burak'ın müzik kariyeri, Kıbrıs Güzel Sanatlar Derneği'nin korosunda şarkılar söyleyerek başladı. Nil Burak, Kıbrıs Amerikan Kız Koleji’nden mezun olmasının ardından dil eğitimi almak üzere İngiltere’ye gitti. Nil Burak, amatör olarak ilk defa burada sahne aldı. 

Yurt içi ve yurt dışında aralarında dünyaca ünlü Paris Olympia ve Londra The Talk of the Town gibi müzikhollerinin de yer aldığı özel orkestralar eşliğinde sayısız konserler veren Nil Burak, Türkiye'yi temsil etmek üzere Dışişleri Bakanlığı görevlisi olarak tüm Avrupa ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Çin, Arjantin, Venezuela, Brezilya ve ABD'de çeşitli konserlerde sahne aldı. 

Kıbrıs’ta önemli gecelerde sahneye alan Nil Burak, 32. sanat yılı olan 2008'de Türkiye’ye dönmüş ve toplam 32 şarkıdan oluşan yeni albümü "Bir Numaramsın & En İyileriyle Nil Burak" ile sanat kariyerine yeniden başladı.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

NİL BURAK KİMİNLE EVLENİYOR?

Nil Burak’ın iş adamı olan Şamil Tokses ile 30 yıl sonra yeniden evleneceğini açıkladı. Fakat düğünün ise ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. Gelinlik de giymek istediğini söyleyen Nil Burak'ın bu evlilikten 1987 yılında Cemre adında bir oğlu dünyaya geldi. Cemre Burak, 1987'de Amerika Birleşik Devletleri’nde doğdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading