Yandex Metrica
SON DAKİKA
Nevzat Aydın kimdir, aslen nereli? Yemeksepeti'ni bırakmasının ardındaki can sıkan sebep ortaya çıktı!

Nevzat Aydın kimdir, aslen nereli? Yemeksepeti'ni bırakmasının ardındaki can sıkan sebep ortaya çıktı!

Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın Ceo'luktan ayrıldı. Nevzat Aydın kimdir? Nevzat Aydın kaç yaşında? Nevzat Aydın neden bıraktı? Detaylar haberimizde...

Kimdir

28.03.2024, 00:26

Türkiye'nin en büyük markalarından biri olan Yemeksepeti'nin kurucu ortaklarından Nevzat Aydın Ceo'luktan ayrıldı. Yerine Mert Baki Yemeksepeti'ne Ceo olarak geldi. Kurulduğu günden bu yana ciddi bir ivme kazanan ve 2015'te Delivery Hero'nun 589 milyon dolara satın almasıyla Türkiye'nin milyar TL değerlemeyle çıkış yapan ilk internet girişimi olmuştu. Satılmasına rağmen buradaki Ceo'luk görevine devam etti. Kullanıcılar bu haberin ardından Nevzat Aydın'ın hayatını mercek altına aldılar. Nevzat Aydın kimdir? Nevzat Aydın kaç yaşında? Nevzat Aydın aslen nereli? Nevzat Aydın neden bıraktı? gibi sorulara yanıt arayan kullanıcılara haberimizin detaylarında açıkladık.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

NEVZAT AYDIN KİMDİR?

Nevzat Aydın, 1976'da İstanbul'da doğdu. Nevzat Aydın'ın babası noter annesi ise öğretmenlik yaptı. Lise öğrenimini Bursa Anadolu Lisesi'nde bitiren Aydın, lisans eğitimini ise bilgisayar mühendisliği alanında ülkemizin sayılı üniversitelerinden olan Boğaziçi Üniversitesi'nden aldı ve 1999'da mezun oldu.

Mezuniyetinin sonrasında Aydın, yeteneklerini geliştirebilmek için yüksek lisans eğitimi almaya Amerika Birleşik Devletleri'nin yolunu tuttu. Bilgisayarcılığın merkezi olan Silikon Vadisi'nde yer alan University of San Francisco'da MBA eğitimi aldı. Ancak master eğitimini tamamlamadan Türkiye'ye döndü.

Nevzat Aydın bu süreçte E-ticaretin değerini kavradı. 2000'de Türkiye'ye döndüğünde Yemeksepeti fikrini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Takvimler Ocak 2001'i gösterdiğinde yemeksepeti.com isimli internet sitesini açtı . Aydın, daha 24 yaşındayken ilk girişimciliğine bu şekilde imza atmış oldu. Yemeksepeti'nin kurulum maliyetine, beraber yola çıktığı iki ortağı ile birlikye toplamda 150 bin dolar harcadı.

Yemeksepeti, kurulduğu zaman popüler bir internet sitesi olmadı. O dönem Türkiye'de internetin yaygınlaşmış olmaması bunda asıl faktör oldu. Bu nedenle Nevzat Aydın, internetin Türkiye'de yayınlaşmasını ve kullanıcı sayısının artması için bir süre bekledi ve kazanç elde edemedi.

Yemeksepeti, ilk siparişini İstanbul'da aldı. Sistem hızla kendi reklamını yaparak büyüdü. Kullanıcılar ayaklarına kadar yemek gelmesi fikrini çabuk benimsedi. Ankara ve İzmir'de de Yemeksepeti faaliyete geçti. 70 binden fazla kullanıcıya ulaşan Yemeksepeti, o dönem 5 milyon dolar ciroya ulaştı. 

Nevzat Aydın, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurulu üyeliği de yapmaktadır. Aydın, aynı zamanda Galaya Business Angels'de Kurucu Üye olarak görev alıyor.

Yemeksepeti isimli girişimciliği ile girişimci olmak isteyenlere örnek olan Aydın, hayatı boyunca birçok ödül aldı. 2004 ve 2005 senelerinde Altın Örümcek Web Yarışması'nda Türkiye'nin En İyi Web Sitesi ödülünü alan Yemeksepeti, aynı seneler içinde, E-Ticaret ve Servisler adlı kategoriler içerisinde de ödülleri topladı.

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

NEVZAT AYDIN YEMEKSEPETİ'Nİ NEDEN BIRAKTI?

Uzun yıllar Ceo'luk görevinde bulunduğu Yemeksepeti'nden ayrıldığını açıklaması herkesi şaşkınlığa uğrattı. İddialar göre geçtiğim günlerde yaşanan kullanıcı verilerinin çalınması olayı Nevzat Aydın'ı çok yıprattı. Her ne kadar bunda bir ihmallerinin bulunmadığını söylese de süreçte yıpranan Aydın, daha genç ve yeni yüzlerinin önünü açmak için görevinden affını istedi. Aydın'ın önümüzdeki günlerde nasıl bir girişimle ortaya çıkacağı şimdiden merak konusu oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading