Yandex Metrica

Sitede Ara

Necip Hablemitoğlu kimdir, aslen nereli? Necip Hablemitoğlu neden öldürüldü?

Necip Hablemitoğlu kimdir, aslen nereli? Necip Hablemitoğlu neden öldürüldü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra hayatı merak edilen Necip Hablemitoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Necip Hablemitoğlu neden öldü?

Kimdir

25.04.2024, 05:09

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar, sosyal medya kullanıcılarının Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun hayatını merak etmesini sağladı. Peki Necip Hablemitoğlu kimdir, neden hayatını kaybetti? Necip Hablemitoğlu kaç yaşındaydı ve aslen nereliydi? 

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

NECİP HABLEMİTOĞLU KİMDİR?

28 Kasım 1954 yılında doğan Necip Hablemitoğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun olmuştur.
"Dilde, Fikirde, İşte Birlik" isminde bir aylık dergiyi yayımlayan Hablemitoğlu, uzun yıllar basın danışmanlığı yaptıktan sonra doktorasını tamamlamış olduğu Ankara Üniversitesine öğretim üyesi olarak atanmıştır.

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

NECİP HABLEMİTOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

18 Aralık 2002 yılında evinin önünde başından vurularak hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu’nu vuran  katilin 15 santimetre mesafeden ateş açtığı belirlenmişti. Olay yerinde bulunan iki boş kovandan birinin ABD yapımı Ruger, diğerinin ise Alman yapımı Geco markasına ait silahlar olduğu görülmüştü. Etkilerinin oldukça büyük olması sebebi ile bu mermiler Türkiye’de bu olaydan sonra yasaklandı. Olayın üzerinden seneler geçmesine rağmen faili meçhul kalan Hablemitoğlu dosyası, 15 Temmuz darbe girişiminden önce yeniden raftan indirildi. Dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'in yürütmüş olduğu soruşturmada, Hablemitoğlu suikastına ilişkin detaylar yeniden incelendi, ulaşılan bilgiler, cinayetin FETÖ tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini ortaya koydu. Örgütten olan bir polis, "Necip Hablemitoğlu cinayeti ile alakalı 18 Aralık 2002'den sonrası ve 6 aylık CDR verilerini şirketlerden istemişler. Onlar da ne var ne yok vermiş. İlgili tarihle alakalı" şeklindeki yazışması, zaman aşımına üç sene kalmış olan dosyaya delil olarak konuldu. Bununla birlikte darbe girişiminden bir gün önce kabul edilen ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince 8 Haziran 2018 tarihinde karara bağlanan FETÖ çatı davasının iddianamesinde, Doç. Dr. Hablemitoğlu'nun örgüt tarafından öldürüldüğüne işaret edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading