Yandex Metrica

NASA'nın astronot adayı Deniz Burnham kimdir, aslen nereli? Deniz Burnham sevgilisi

NASA'nın astronot adayı Deniz Burnham kimdir, aslen nereli? Deniz Burnham sevgilisi

Deniz Burnham'ın hayatı merak edilip araştırılıyor. NASA'nın uzaya göndereceği astronot adayları arasında olan Türk asıllı Deniz Burnham hakkında araştırma yapan vatandaşlar, Deniz Burnham kimdir? Deniz Burnham kaç yaşında? Deniz Burnham aslen nereli? Deniz Burnham ne iş yapıyor? Detaylar haberimizde...

Kimdir

23.01.2024, 18:25

NASA'nın uzaya göndereceği astronot adaylarının arasında olan Türk asıllı Deniz Burnham'ın hayatı merak edilen konular arasında yerini aldı. Peki, Deniz Burnham kimdir? Deniz Burnham kaç yaşında? Deniz Burnham aslen nereli? Deniz Burnham ne iş yapıyor?

DENİZ BURNHAM KİMDİR?

ABD’nin Adana’da yer alan İncirlik Hava Üssü’nde dünyaya gelen Deniz Burnham, ABD'li asker bir ailenin kızıdır. Uzun zamandır Alaska’da yaşayan Deniz Burnham, helikopter ve sabit kanatlı hava araçlarını uçuruyor.

2007 senesinde California’daki San Diego Üniversitesi’nde kimya mühendisliğini bölümünden mezun olan Deniz Burnham, 2017 senesinde ise Güney Kalifornia Üniversitesi’nde makine mühendisliği yüksek lisansını tamamladı.

Burnham, lisansüstü okulda geçirdiği zaman boyunca NASA Ames Araştırma Merkezi'nde stajyer olarak görev aldı. Burnham şu anda nişanlısı Shaun Little ile Wasilla, Alaska'da yaşamını sürdürüyor.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

'ADANALI ASTRONOT DENİZ BURNHAM'

NASA’nın Jet Propulsion Laboratory departmanında görev alan Umut Yıldız, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu yılın astronot sınıfı için aday seçimi tamamlandı. Adana İncirlik Üssü doğumlu Deniz, Ocak 2022’de astronot olarak eğitilmek üzere başlayacak. Tebrikler! Bu arada NATO üssünde doğanlar da Adanalı mı sayılıyor?" ifadelerini kullandı. Öte yandan Adanalı vatandaşlar şimdiden Deniz Burnham'ı sahiplendiler. Sosyal medyada Deniz Burnham için Adana'nın gururu paylaşımları yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading