Yandex Metrica
SON DAKİKA
Nafer Ermiş kimdir, aslen nereli? Nafer Ermiş neden öldü?

Nafer Ermiş kimdir, aslen nereli? Nafer Ermiş neden öldü?

Yazar Nafer Ermiş hayatını kaybetti. Vefatıyla merak edilen Nafer Ermiş kimdir, aslen nereli? Nefer Ermiş kaç yaşındaydı? gibi soruları cevaplandırdık.

Kimdir

24.03.2024, 16:59

Ünlü yazar Nafer Ermiş'in ani ölümü hayranlarını tarifsiz bir acıyla baş başa bıraktı. Ölümünün ardından onun hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan kullanıcılar 'Nafer Ermiş kimdir?, Nafer Ermiş aslen nereli?, Nafer Ermiş kaç yaşındaydı? Nafer Ermiş neden öldü? Nafer Ermiş'in kitapları neler? gibi sorularla hakkında bilgi edinmeye çalıştılar. Haberimizde tüm bu sorulara yanıt verdik

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

NAFER ERMİŞ KİMDİR?

Nafer Ermiş 01 Ocak 1964 tarihinde Denizli'de doğdu. Henüz çocukken yazmaya olan merakı, onun ileride yazarlık mesleğini yapmasında öncü oldu. Lise yıllarında yazdığı şiir ve öyküleriyle ödüller kazandı. Ardından 1984 yılına geldiğimizde 'Edebiyat Dostları' isimli dergide şiir yayınladı. Daha sonra birçok dergi vasıtasıyla kaleme aldığı yazılarını okuyucularla buluşturdu.

Askerlik vazifesinin tamamlamasının ardından Almanya'nın Bremen şehrine yerleşen Ermiş, 10 yıl kadar burada yaşadı. Aynı zamanda üniversite eğitimini de bu şehirde Bremen Üniversitesi Felsefe, Kültür Bilimleri ve Alman Filolojisi Bölümlerini başarıyla tamamlayarak yaptı. Ermiş meslek olarak editörlük de yaptı. Almanya'da yaşadığı dönemlerde Türk asıllı öğrencilere Ekonomo Türkçesi dersleri de vererek bir zaman öğretmenlik de yaptı.

Nafer Ermiş ilk kitabını 1995 yılında 'Ağır Gelen Kuş' ismiyle yayınladı. Ermiş ömrünün büyük bir kısmında yazarlık ve çevirmenlik yaptı. Özellikle Stafan Zweig'in kitaplarını çevirisiyle biliniyor. Yaptığı çevirilerle ödüller kazandı.

Etel Sason kimdir? Ajda Pekkan Etel Sason'u neden kovdu? Haberi Görüntüle

NAFER ERMİŞ NEDEN ÖLDÜ

Nafer Ermiş geçirdiği kalp krizi sonucu 18 Ekim sabaha doğru hayatını kaybetti.

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

NAFER ERMİŞ KİTAPLARI

Gökyüzüne Ağır Gelen Kuş (1995)

Öteki Aşk (2003)

Hayat Böyle Bir Şey (2015)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading