Yandex Metrica

Naaşını kadavra olarak bağışlayan Vural Gökçaylı kimdir, aslen nereli? Vural Gökçaylı neden öldü?

Naaşını kadavra olarak bağışlayan Vural Gökçaylı kimdir, aslen nereli? Vural Gökçaylı neden öldü?

Ünlü modacı Vural Gökçaylı yaşamını yitirdi. Meslektaşı Cemil İpekçi ise haberi duyuran isim oldu. Peki, Vural Gökçaylı kimdir, aslen nereli? Vural Gökçaylı ne zaman ve neden öldü?

Kimdir

23.03.2024, 23:56

Cemil İpekçi'nin: "Türkiye bir büyük Haute-Coutre duayeni, üstadını kaybetti. Vural Gökçaylı. Rabbim yolunu ışık eylesin, nurlarda yatsın. Sevgili eşine, evlatlarına ve sevenlerine sabır versin. Allah rahmet eylesin." sözleri ile ölüm haberini duyurduğu Vural Gökçaylı'nın hayatı merak konusu oldu. Peki, Vural Gökçaylı kimdir, aslen nereli? Vural Gökçaylı ne zaman ve neden öldü?

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

VURAL GÖKÇAYLI KİMDİR?

Vural Gökçaylı, 1945 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Pertev Gökçaylı, annesi Nezahat Gökçaylı'dır. Vural Gökçaylı, ağabeyi Vursay Gökçaylı'yı ise çok genç yaşta kaybetti. Ünlü modacı, Bahariye İlkokulu'nun ardından İstanbul İtalyan Lisesi'nden mezun oldu. Okuldaki bir öğretmeni onu İtalya'da tasarım okuması için teşvik etti. 1962 yılında Paris'e gitti. Alliance Française'de Fransız Dili ve Edebiyatı alanında eğitim aldı.

Ecole du Louvre'da ve Académie des Beaux Arts‘da (Güzel Sanatlar Akademisi) tiyatro kostümü eğitimi aldı. Givenchy'de yaptığı stajın ardından Yves Saint Laurent ve Jean Patou'da, artistik direktörü olan Michel Goma'nin, Angelo Tarlatzi ile birlikte asistanlığını yaptı.

Teknik olarak, Haute Couture'ün bütün inceliklerini Michel Goma'dan ve Jean Patou'da geçen süreç içinde izleyip benimseyerek öğrenme fırsatı buldu. O yıllarda Audrey Hepburn, Farah Diba, Jacqueline Kennedy gibi ünlü müşterilerle çalışma fırsatı buldu. O dönemde, kendisine Amerika'dan teklifler gelmesine rağmen, Paris'te kalmayı tercih etti.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

VURAL GÖKÇAYLI EVLİ Mİ?

Vural Gökçaylı, 1967 yılında Paris'de tanıştığı Fransa Merkez Bankası Genel Müdürü'nün kızı Michelle Jovet ile genç yaşta bir evlilik yaptı. Bu evlilikten İris ve İrem adlarında iki kızı oldu. Çift, bir süre sonra yollarını ayırdı. Gökçaylı, 23 Temmuz 1986 tarihinden beri eski manken Meral Gökçaylı (d.1949) ile evliydi. Meral Gökçaylı verdiği bir röportajda tanışma hikayelerini şöyle anlatır: "Ben ilk eşimden boşanmıştım. Evde sıkıldım ve çalışmak istedim. Sonra Vural'ın yanında asistan olarak işe başladım. Önce iş arkadaşıydık; ama daha önce de müşterisi olmuştum. Vural benim mezuniyet kıyafetimi dikmişti yıllar evvel. Aşık olduk zamanla."

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

VURAL GÖKÇAYLI ÖLDÜ MÜ?

8 ay önce mide kanserine yakalanan modacı Vural Gökçaylı, “Beni eskisi gibi hatırlayın” diyerek hastalığının duyulmasını istemedi. Naaşını, Koç Üniversitesi Hastanesi’ne bağışlayan Gökçaylı’ya cenaze töreni düzenlenmeyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading