Yandex Metrica

Mutki Aşireti lideri Muhsin Bayrak kimdir, serveti ne kadar? Chelsea' yi alacağı söylenen Muhsin Bayrak eşi kim?

Mutki Aşireti lideri Muhsin Bayrak kimdir, serveti ne kadar? Chelsea' yi alacağı söylenen Muhsin Bayrak eşi kim?

Rusya Ukrayna savaşından sonra İngiltere'de yaptırıma uğrayan Chelsea sahibi Rus milyarder Roman Abramovich, kulübü satmaya karar verdi. Bu haber sonrasında kulübe talip olanlardan bir tanesi de Muhsin Bayrak oldu. Bu olayın duyulmasından sonra vatandaşlar internette Muhsin Bayrak araştırması yapmaya başladı. Peki Mutki Aşireti lideri Muhsin Bayrak kimdir, serveti ne kadar? Chelsea' yi alacağı söylenen Muhsin Bayrak eşi kim?

Kimdir

07.04.2024, 03:27

Rusya Ukrayna savaşı sonrasında Chelsea, sahibi Rus Roman Abramovich tarafından satışa çıkarıldı. Bu haberi duyan alıcılar arasında bulunan Muhsin Bayrak'ın hayatı internette aranmaya başladı. Peki Mutki Aşireti lideri Muhsin Bayrak kimdir, serveti ne kadar? Chelsea' yi alacağı söylenen Muhsin Bayrak eşi kim?

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

MUHSİN BAYRAK KİMDİR?

AB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Bitlis merkezli 'Mutki Aşireti'nin lideridir. Yurt çapında 500 bini aştığı belirtilen nüfusu ile Mutki Aşireti, ülkenin en kalabalık aşiretlerinden biridir. 90'lı yıllarda doğuda yaşanan terör sebebiyle köylerinden göç etmek zorunda kalan Muhsin Bayrak ailesi, Mutki aşiretindendir. Muhsin Bayrak "Aşireti Kurumsallaştıran Ağa" kimliği ile biliniyor. Büyük aile sanayiden otomotive ve matbaacılığa, inşaattan, bioenerji ve kozmetiğe kadar birçok alanda bulunan yatırımları AB Grup Holding bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Aslen Bitlisli olan Muhsin Bayrak, Türkiye sanayisinin önemli iş insanlarından bir tanesidir. 90'lı yıllarda ailesiyle beraber İstanbul'a göç etti. Bayrak, eğitimini İstanbul'da tamamladı. İnşaat mühendisliği bölümünü bitiren Bayrak, 1999 yılında AB Grup Holding şirketini oluşturdu. Yunanistan'da elektrik santrali bulunan ve Atina Marinası'nı da yapan Muhsin Bayrak, son olarak dünyaca ünlü ödüllü mimar Prof. Barbaros Sağdıç tarafından tasarlanan Madnasa Türkbükü ve Madnasa Zirve'nin dışında Türk bayrağı şeklinde inşa edilecek olan AB Grup Holding Teknoloji Üssü ile Bodrum Türkbükü'nde 150 milyon dolarlık yatırıma başladı.

AB Grup Holding Başkanı Muhsin Bayrak, şirketinin ve kendisinin kısa öyküsünü “Biz devletimizi çok seviyoruz ve her zaman devletimizin yanında olduk. Hep gençlerimize iş bulma ve okutma derdindeyiz. Biz bir anneden 13 kardeşiz. Bitlisliyim. İstanbul’a 1990’larda geldim. Köyde çiftçiydik." şeklinde açıkladı. Bayrak, "Babamın 7 tane köyü vardı, ağaydı ama 1190’larda hepsini bıraktık ve coğrafyamızdaki ciddi sıkıntılar nedeniyle İstanbul’a geldik. Gelirken de kardeşlerimle ‘inşaatlarda çalışırız’ diye kendi kazma küreklerimizi de aldık geldik." diye açıkladı. 

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

MUHSİN BAYRAK'IN SERVETİ NE KADAR?

Muhsin Bayrak'ın "8 milyar sterlinlik serveti bulunmaktadır.

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

MUTKİ AŞİRETİ NEDİR?

Şerefname'ye göre Motikan aşireti Bitlis'in yerli halkından olup yörede etkin olan Rojkan ilinin (konfederasyonun) kolarından biridir. Mutki aşireti bu gün itibarıyla Motikan ya da Modi ismi Bitlis'ten Urfa'ya kadar geniş bir coğrafyada bulunan bir aşiret ismi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading