Yandex Metrica

Sitede Ara

Mustafa Denizli kimdir, kaç yaşında, nerelidir?

Mustafa Denizli kimdir, kaç yaşında, nerelidir?

Son dakika haberleri... Altay'ın efsane teknik direktörü Mustafa Denizli'nin adı yeni yapılan Alsancak Stadyumu'na verildi. Mustafa Denizli Altay'da nasıl efsane oldu? Mustafa Denizli hangi takımlı ?

Kimdir

09.04.2024, 19:30

Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı farklı zamanlarda şampiyon yapan tek teknik direktör olma özelliğini elinde bulunduran Mustafa Denizli, 10 Kasım 1949 yılında İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı'da doğmuştur.

Burada şehrinin takımı Altay'da futbol oynamaya başlayan Denizli, 1966 sezonundan 1983'e kadar Altay'da oynayarak efsane olarak tarihe geçmiştir.

Futbolculuğu döneminde 'Büyük Mustafa' olarak anılan Denizli, 1966 yılında henüz 17 yaşında takımının en genç oyuncusu olarak dikkat çekmişti.

1980 yılında Türkiye Kupası şampiyonluğu elde eden Mustafa Denizli, daha sonra İstanbul'un yolunu tutarak Galatasaray'a transfer olmuştur.

Burada 1 sene oynayan efsane futbolcu Galatasaray'da görev yapan Alman teknik direktör Jupp Derwall'ın yanında 3 yıl yardımcı antrenör olarak görev yapmaya başladı.

Daha sonra Derwall'dan koltuğu devralan Denizli, Galatasaray'ı 14 sene sonra 1987-88 sezonunda lig şampiyonu yapmıştır.

Sarı-kırmızılılardan ayrıldıktan sonra Almanya'da Aachen takımını çalıştıran efsane hoca, Kocaelispor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Kasımpaşa'yı çalıştırdı.

Son olarak yuvası Altay'a 38 sene sonra teknik direktör olarak dönen Mustafa Denizli, bu sezon Süper Lig'de takımıyla zirve mücadelesi veriyor.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

ALTAY'A 38 SENE SONRA DÖNDÜ

Efsane olarak ayrıldığı dönemde farklı takımlarda teknik adam olarak çalışan Mustafa Denizli, geçen sezon TFF 1.Lig'de mücadele eden Altay'a geri dönerek 38 senelik özleme son vermişti.

Şehirde büyük heyecan yaşatan geri dönüş sonrası Altay, play-offlarda şampiyon olarak 18 yıl sonra Süper Lig'e yükselmiştir.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

7 KUPA KAZANDI

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile  toplam 7 kupa kazanan Mustafa Denizli, karyerinin bir döneminde İran ve Azerbaycan takımlarını da çalıştırmıştır.

İran'da PAS Tahran ve Persepolis takımlarını 2004-2007 yılları arasında çalıştıran 73 yaşındaki antrenör, 2013-14 sezonunda  Azerbaycan'ın Hazar Lenkeran'da da göre yaptı.

Kasımpaşa'dan istifa ettiği dönem yıllar sonra tekrar İran'a dönen Mustafa Denizli, ülkenin doğusunda yer alan Traktor Azerbaycan kulübünde kısa süre görev yapmıştır.

Ayrıca Mustafa Denizli, görev yaptığı takımları çok sevdiğini belirterek, çocukluğunda Altay'ın renklerinden dolayı Beşiktaşlı olduğunu açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading