Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz neden öldü?

Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz neden öldü?

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz vefat etti. Peki Mustafa Cengiz neden vefat etti? Mustafa Cengiz kimdir? Detaylar haberimizde...

Kimdir

23.01.2024, 17:55

Galatasaray’ın eski başkanı olan Mustafa Cengiz rahatsızlanarak vefat etti.  Kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesine yatırılan Cengiz sevenlerini üdü. Mustafa Cengiz kimdir, kaç yaşında, hastalığı nedir?

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

1949 yılında Gaziantep’in Nizil ilçesinde doğan Mustafa Cengiz, ilk ve orta öğretimden sonra Gaziantep Lisesi’ne giderek, oradan mezun oldu. Üniversiteyi Ankara’da okuyan Mustafa Cengiz,Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Buradaki görevinden sonra eski Yerel Yönetim ve İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye'nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı. Mustafa Cengiz. 28 yaşında ktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA’da o dönemin en genç genel müdürü olma ünvanının sahibi oldu.  12 Eylül Darbesi sonrası kamu'dan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği orta-doğu'da yoğun olarak çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet göstermektedir. Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiştir. Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça dillerini bilmektedir.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

MUSTAFA CENGİZ’İN HASTALIĞI NEDİR VE NEDEN ÖLDÜ?

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mustafa Cengiz uzun zamandır sağlık sorunları yaşıyordu. Galatasaray Kulubü eski başkanı Mustafa Cengiz’in geçtiğimiz ay evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması sonuçu yapılan tetkiklerinde beyninde tümör olduğu belirlenmişti. Beyin radyoterapisi tedavisine başlayan Cengiz, bu akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading