Yandex Metrica

Muhammed bin Selman kimdir, kaç yaşında ve evli mi?

Muhammed bin Selman kimdir, kaç yaşında ve evli mi?

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman kimdir, kaç yaşında ve evli mi? İşte Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın hayatı ve biyografisi.

Kimdir

25.04.2024, 00:56

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in oğlu ve aynı zamanda Savunma Bakanı olan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın hayatına ilişkin merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Muhammed bin Selman kimdir, kaç yaşında ve evli mi? İşte Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selam’ın hayatına dair merak edilen detaylar... 

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

MUHAMMED BİN SELMAN KİMDİR? 

31 Ağustos 1985 tarihinde Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde dünyaya gözlerini açan Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan Kralı Selman'ın üçüncü eşi olan Fahda bint Felah bin Sultan'ın oğlu ve kardeşlerinin ise en büyüğüdür. Lisans öğrenimini Kral Suud Üniversitesi'nde Hukuk alanında tamamlayan Selman, mezun olduktan sonra babası Kral Selam’ın kişisel yardımcısı olarak göreve başlamadan önce birkaç sene özel sektörde çalışmıştır. 

Daha sonra Suudi Arabistan kabinesi için danışman olarak Uzmanlar Komisyonu'nda görev yapan Muhammed bin Selman, 15 Aralık 2009 tarihinde ise siyasete atılmış ve o dönem Riyad Bölgesi’nin valisi olarak görev yapan babası Selman’a özel danışmanlık yapmıştır.  

Muhammed_bin_selman_kimdir

2011 yılının Ekim ayında ise o dönemin Suudi Arabistan Kralı Abdullah, İkinci Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı olarak babası Selman'ı göreve getirmiş ve ardından 2011 yılı Kasım ayında ise Veliaht Muhammed bin Selman'ı özel danışmanı yaparak iktidarda yükselebilmesinin önünü açmıştır. 

2014 yılının Nisan ayında yayımlanan Kraliyet kararnamesi ile Devlet Bakanlığı görevine getirilen Muhammed bin Selman, 2015 yılının Nisan ayında ise İkinci Veliaht Prens olarak atanmıştır ve iki yıl sonra amcasının oğlu olan Muhammed bin Nayef'in azledilmesi ile de 2017 yılının Haziran ayında Veliaht Prensliğe yükselmiştir.  

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

MUHAMMED BİN SELMAN EVLİ Mİ? 

2008 yılında amcasının kızı Sara bint Meşhur bin Abdülaziz Al Suud ile evlenen suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, dört çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading