Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mihrimah Belma Satır kimdir? Belma Satır kaç yaşında ve nereli?

Mihrimah Belma Satır kimdir? Belma Satır kaç yaşında ve nereli?

AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır kimdir, kaç yaşında, nereli mesleği nedir? İşte Belma Satır’ın hayatı ve biyografisi hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Kimdir

21.03.2024, 21:11

>AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır’ın hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Mihrimah Belma Satır kimdir, kaç yaşında ve nereli?  

İşte cevabı... 

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

MİHRİMAH BELMA SATIR KİMDİR? 

20 Şubat 1961 tarihinde Erzurum’da dünyaya gelen Mihrimah Belma Satır, İlk, orta ve lise öğrenimlerini İstanbul’da tamamladıktan sonra lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak mezun olmuştur.  

Çalışma hayatına 1985 yılında bir hukuk bürosu kurarak serbest avukat olarak başlayan Satır, yerli ve uluslararası alanda faaliyet gösteren çeşitli firmalara Özel Hukuk alanında danışmanlık hizmeti vermiştir.  

Aynı zamanda pek çok sivil toplum kuruluşunda da (STK) aktif olarak çalışan Belma Satır, Adalet ve Kalkınma Partisi‘nin (AK Parti) Kurucular Kurulu Üyesidir. 

Satır, ayrıca AK Parti bünyesinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeliği, Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği ve İstanbul İl Genel Meclisi Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür. 

Gerçekleşen Türkiye geneli seçimlerinde mensubu olduğu Ak Parti’den 24,25,26 ve 27. dönemlerde İstanbul Milletvekili seçilerek Meclise giren Belma Satır, görevi süresince TBMM AK Parti Grup Başkanvekilliği, Anayasa Komisyonu Üyeliği, Genel Merkez Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

İstanbul Milletvekili olarak TBMM'de görevine devam Satır, evli ve bir çocuk annesidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading