Yandex Metrica
SON DAKİKA
Metin Feyzioğlu kimdir, aslen nereli? Metin Feyzioğlu hangi partili?

Metin Feyzioğlu kimdir, aslen nereli? Metin Feyzioğlu hangi partili?

Metin Feyzioğlu’nun Barolar Birliği Başkanlığı yarışını kaybetmesinin ardından, kim olduğu ve hayatı hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Metin Feyzioğlu kimdir? Metin Feyzioğlu aslen nereli? Metin Feyzioğlu hangi partili? Detaylar haberimizde...

Kimdir

19.03.2024, 02:19

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

METİN FEYZİOĞLU KİMDİR?

Metin Feyzioğlu, 7 Temmuz 1969 Kızıltoprak İstanbul'un Kadıköy ilçesinde dünyaya gelmiştir. Feyzioğlu, Türk ceza hukuku profesörü ve Türkiye Barolar Birliği’nin 8. başkanı olmuştur. Bugün yapılan seçimlerde 9. kez aday olmak için yarışan Metin Feyzioğlu Barolar Birliği Başkanlık yarışını Erdinç Sağkan'a kaybetti. Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevinde 2013 senesinde başlayan Feyzioğlu, Turhan Feyzioğlu’nun torunudur. Metin Feyzioğlu, Turhan Feyzioğlu ve Leyla (Cıngıllıoğlu) Feyzioğlu’nun kızı Saide (Feyzioğlu) Buçukoğlu (1950-1969) ile Mehmet Buçukoğlu (1945) çiftinin çocuğu olarak İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Kızıltoprak semtinde 7 Temmuz 1969 yılında dünyaya geldi. Annesi doğumdan iki saat sonra vefat edince dedesi ve anneannesi tarafından Ankara'da büyütüldü. 

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

METİN FEYZİOĞLU EĞİTİMİ VE KARİYERİ

Metin Feyzioğlu, TED Ankara Koleji’nden 1986 yılında mezun oldu. Sonrasında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1990 yılında bitirdi.Metin Feyzioğlu 1991 senesinde Ankara Barosu’na kayıt oldu. 1992 senesinde tamamladığı Kamu Hukuku alanındaki yüksek lisansının sonrasında 1995 senesinde doktor unvanı aldı. 1996 senesinde mezun olduğu fakülteye Ceza Hukuku alanında yardımcı doçent olarak görev almaya başladı. Columbia Üniversitesi’nde hukuk İngilizcesi sertifikasını aldı. 2002 senesinde Doçent, 2005 senesinde Profesör ünvanını aldı. 2007 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı görevine geldi ve bu görevinr 1 yıl devam etti.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

METİN FEYZİOĞLU ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI

1991 senesinden beri kayıtlı olduğu Ankara Barosu’nun 10 Ekim 2010 yılında gerçekleşen 61. Olağan Genel Kurulunda kullanılan oyların %58’ini alarak başkanlığa geldi. 62. Olağan Genel Kurulu’nda oyların %60’ını alarak tekrar seçilmiştir.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

METİN FEYZİOĞLU TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI

Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği 32. Olağan genel kurulunda 447 delegenin 209’unun oyunu alarak 26 Mayıs 2013 yılında Türkiye Barolar Birliği’nin 8. başkanı seçildi ve parti meclisi üyeliğinden istifa etti.

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

METİN FEYZİOĞLU HANGİ PARTİLİ?

Cumhuriyet Halk Partili kişiliği ile tanınan ve hatta ilerleyen yıllarda CHP'nin önde gelen isimlerinden olacağı konuşulan Metin Feyzioğlu Barolar Birliği Başkanı olduktan sonra AK Parti hükümetiyle defalarca karşı karşı karşıya gelmişti. Fakat son yıllarda kamuoyu tarafından Feyzioğlu'nun AK Parti ile yakınlaştığı ve CHP'li kimliğinden uzaklaştığı iddia ediliyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading