Yandex Metrica

Melih Gökçek kimdir, kaç yaşında? Melih Gökçek aslen nereli?

Melih Gökçek kimdir, kaç yaşında? Melih Gökçek aslen nereli?

Melih Gökçek yaptıklarıyla gündem olmaya devam ediyor. Melih Gökçek kimdir? Melih Gökçek kaç yaşında? Melih Gökçek aslen nereli? Detayları haberimizde...

Kimdir

08.04.2024, 21:42

Melih Gökçek siyasetten şimdilik uzaklaşmış olsa da dönem dönem Türkiye'nin gündeminde yer almaya devam ediyor. Sosyal medya kullanıcıları Melih Gökçek'in hayatını merak ediyor. Kullanıcılar; Melih Gökçek kimdir? Melih Gökçek aslen nereli? Melih Gökçek kaç yaşında? Melih Gökçek'in eşi kimdir? Melih Gökçek'in çocukları kimdir? Detayları haberimizde...

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

MELİH GÖKÇEK KİMDİR?

İbrahim Melih Gökçek, 20 Ekim 1948 yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldi. Melih Gökçek'in çocukluğu babasının mesleği ötürü Gaziantep'te geçti. Aslen Şanlıurfa Halfetili olan babası avukat Ahmet Gökçek, Adalet Partisi Gaziantep il başkanlığı yaptı. Gökçek, ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep'te tamamladı. Melih Gökçek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenim hayatına başlamasıyla birlikte 1967 senesinden itibaren Ankara’da yaşamaya başladı.

Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan da mezun olan Gökçek, gazeteciliğe yerel Gaziantep Haber Gazetesinde başladı. Parlamento muhabirliği görevini yapan Gökçek, askerlikten önce Çalışma Bakanlığında özel kalem müdür yardımcılığı görevini yürüttü.

Yedek subaylığını Kıbrıs Güzelyurt'ta yapan Melih Gökçek, askerliğinin ardından ticarete atıldı. 1984 senesinde Anavatan Partisi'nden Keçiören belediye başkanlığına aday oldu ve seçimi kazandı. 1989 senesinde itibaren Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu genel müdürlüğü görevine getirilen Gökçek, bu görevi 1991 yılı başlarına kadar devam ettirdi.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

MELİH GÖKÇEK ÖZEL HAYATI

Melih Gökçek, 1975 senesinde 20 Ekim 1954'lü olan ve aslen Düzce Akçakocalı Nevin Gökçek ile dünya evine girdi. Gazi Üniversitesi'nde matematik öğretmenliği mezunu olan ve 27 yıl öğretmenlik yapmasının ardından emekli olan Nevin Gökçek ile evliliğinden iki çocuğu dünyaya geldi. 2013-2015 seneleri arasında Ankaraspor'da profesyonel futbolculuk yapan, 4 Kasım 1976 doğumlu Ahmet Gökçek, Osmanlıspor'un başkanlığını yaptı. 12 Ekim 1983 Ankara doğumlu Osman Gökçek ise Beyaz TV'yi yönetiyor. İlk ve orta okulu TED Ankara Koleji'nde okuyan Osman Gökçek lise öğrenimini Samanyolu Koleji’nde üniversiteyi ise Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü'nde yaptı.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

MELİH GÖKÇEK SİYASİ HAYATI

Melih Gökçek, 25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Keçiören belediye başkanı seçildi. 1989 yılında yerel seçimlerinde ikinci defa Keçiören belediye başkanlığı görevine aday olan Gökçek, bu defa seçimi kazanamadı. 1991 senesinde hem siyasi hem bürokratik kariyerinde önemli bir dönüm noktası yaşayan Melih Gökçek, ANAP'tan istifa etti ve Refah Partisi'ne geçti. 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde Refah Partisi Ankara milletvekili olarak mecliste yer aldı.

2 yıl 3 ay süreyle milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 senesinde milletvekilliği devam ettiği esnada Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koydu. 1994 yılı Türkiye seçimlerinde 6.500 oy farkla büyükşehir belediye başkanlığına seçildi. Belediye başkanlığı görevini yürüttüğü esnada "Periler Ülkesinde" isimli heykeli Altınpark'tan kaldırtırken sarfettiği "Böyle sanatın içine tükürürüm" sözü o dönem ülke genelinde büyük tartışmalar yarattı.

Gökçek, Refah Partisi'nin kapatılması sonrasında Fazilet Partisi'ne geçti. 1999'da belediye seçimlerinde ikinci defa Ankara büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu. Bu seçimlerde %33,7 oyla ve 30.000 oy farkıyla Ankara tarihinde iki kez üst üste seçilen ilk belediye başkanı olma ünvanına sahip oldu.

2004 yılının yerel seçimlerinde üçüncü kez, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise dördüncü kez, 30 Mart 2014 yerel seçimleri seçimlerinde de 5. kez aynı göreve geldi. Melih Gökçek, Ankara tarihinde ilk kez beş dönem üst üste büyükşehir belediye başkanlığına seçilen kişi oldu. Aynı zamanda, Ankara'da en uzun süre görev yapan belediye başkanıdır.

Başkanlık döneminde büyükşehir belediyesi "Avrupa Şeref Bayrağı" (2001) ve "Avrupa Şeref Plaketi" (2003) gibi ödüller aldı. 10 Ekim 2009 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkilerde dünyada örnek teşkil edecek çalışmalar yapan kentler ve belediyelere verilen Avrupa Ödülü'nü parlamento başkanı Lluís Maria de Puig'den aldı.

Mayıs 2010 yılında OICC Toplantısı’nda Belediye Projeleri alanında 4 ayrı kategoride verilen ödüllerin 3’ünü toplayan Ankara, “Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi” ile Kentsel ve Bölgesel Planlama Birinciliğini, “Göksu Park” ile Çevre Düzenlemesi Birinciliğini ve “Mogan Park” ile de Çevre, Koruma ve Sürdürülebilir Kalkınma İkinciliğini 54 ayrı ülkeden 170 temsilcinin arasında kazandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading