Yandex Metrica

Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında? Ekonomi Eski Bakanı Mehmet Şimşek nereli?

Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında? Ekonomi Eski Bakanı Mehmet Şimşek nereli?

Mehmet Şimşek yaptığı açıklamalarla merak edilenler arasına girdi. Ekonomi Eski Bakanı Mehmet Şimşek vatandaşlar tarafından 'Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında? Ekonomi Eski Bakanı Mehmet Şimşek nereli?' diye araştırılıyor. Peki Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında? Ekonomi Eski Bakanı Mehmet Şimşek nereli?

Kimdir

10.02.2024, 11:29

Mehmet Şimşek yaptığı açıklamalarla gündeme girdi. Vadandaşlar tarafından merak edilmeye başlayan Ekonomi Eski Bakanı Mehmet Şimşek internette araştırılıyor. Peki Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında? Ekonomi Eski Bakanı Mehmet Şimşek nereli?

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 tarihinde Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Arıca Köyü'nde doğdu. Hasan ve Mehdiye çiftinin dokuzuncu çocuğu olan Mehmet Şimşek 5 yaşındayken annesini kaybetti.

Mehmet Şimşek, ilkokulun ilk iki yılını yaşadığı köyde okudu. Ağabeyi Nazmi, Batman merkezde eğitimciydi. Ağabeyi, kardeşini yanına alarak ilkokul eğitiminin geri kalanını Batman'da tamamlattı. Mehmet Şimşek, ortaokulu imam hatipte okudu. Liseyi Gercüş'te bulunan Gercüş Lisesi'nde okudu. Lise eğitimiden sonra o dönemlerde Batman ilinde herhangi bir üniversite bulunmadığı için üniversite eğitimini alabilmek için Ankara'ya taşındı.

Mehmet Şimşek, 1988 tarihinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden dönem ikincisi olarak mezun oldu. Aynı fakültede yaklaşık bir yıl araştırma görevlisi olarak görev aldı ve bir süre akademik faaliyetlerini sürdürdü. Zaman zaman derslere girerek öğretmenlik yaptı. Yüksek lisansı için University of Exeter'e gitti. İngiltere'de eğitim alırken babası öldü. Finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini almaya hak kazanınca Türkiye'ye geri döndü.

Mehmet Şimşek, 2007 Türkiye Genel Seçimlerinde AK Parti Gaziantep Milletvekili olarak ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığında kurulan 60. Türkiye Hükûmeti'nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görevlendirildi.

29 Ağustos 2007 tarihinde görevine başlayan Mehmet Şimşek, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinin yanı sıra 2007 senesinden sonra Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliği görevlerini de yürüttü. 1 Mayıs 2009 yılına kadar bu görevi yürüten Şimşek, bu tarihte ilan edilen kabine değişikliği ile Maliye Bakanlığı görevine başladı. Haziran 2011 Seçimlerinde de AK Parti Batman Miletvekili olarak tekrar meclise girdi. Şimşek, kurulan 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde yeniden Maliye Bakanlığı görevine başladı. Daha sonra bir kez daha yenilenen Genel Seçim sonucunda Haziran 2015'te bu kez AK Parti Gaziantep Miletvekili olarak yine meclise girdi.

Mehmet Şimşek, haziran 2015 Genel Seçimleri'nden sonra hükümet kurulmadı ve Kasım 2015'te bir erken Genel Seçim 'e gidildi. Şimşek bu seçimde yine Gaziantep milletvekili olarak bir kez daha mecliste yerini aldı ve 4 Kasım 2015 tarihinde AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun hazırlayıp sunduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı 64. Hükümet kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak göreve başladı. Ayrıca, 2007 - 2009 seneleri arasında Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası Türkiye Guvernörlüğü ve 2008 - 2011 seneleri arasında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürdü.

22 Mayıs 2016 yılında Ahmet Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından hükümeti kurmada bu kez Binali Yıldırımı'a göreve getirildi. Yıldırım'ın kurduğu 65. Türkiye Hükümetinde Mehmet Şimşek Başbakan yardımcısı olarak bulundu. Kurulan yeni hükümette Ekonomik Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Şimşek'ten alınarak Binali Yıldırım'a verildi.

Mehmet Şimşek 1999 yılında evlendiği Amerikalı eşi Annalise Granwald'ten 2009 senesinde yollarını ayrıldı. Şimşek 2010 tarihinde şimdiki eşi Esra Kara ile evlendi. Mehmet Şimşek ve Esra Şimşek çiftinin Azra Esma ve Sare Nur adında 2 kız çocuğu vardır.

İngilizcesi çok iyi olan Mehmet Şimşek hem Türk hem de İngiltere vatandaşıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading