Yandex Metrica

Mazhar Alanson kimdir? Mazhar Alanson'un eşi Hale Alanson neden öldü?

Mazhar Alanson kimdir? Mazhar Alanson'un eşi Hale Alanson neden öldü?

MFÖ solisti Mazhar Alanson'un ilk eşi Hale Alanson yaşamını yitirdi. Haberin ardından Mazhar Alanson'un kim olduğu ve eşi Hale Alanson'un ölüm nedeni araştırılmaya başlandı. Peki Mazhar Alanson kimdir, eşi Hale Alanson neden vefat etti? Ayrıntılar..

Kimdir

24.04.2024, 11:50

MFÖ Grubu'nun solisti Mazhar Alanson ile 1972-2002 yılları arasında evli olan Ankara Opera ve Balesi sanatçısı Hale Alanson hayata veda etti. Hale Alanson'un vefat haberini ünlü müzisyen Mazhar Alanson sosyal medya hesabından duyurdu. Gelişme sonrası "Mazhar Alanson kimdir, eşi Hale Alanson neden öldü?" sorularının yanıtı merak ediliyor. Peki Mazhar Alanson kimdir, eşi Hale Alanson neden vefat etti? Müzisyenin biyografisi ve eşinin ölümüyle ilgili detaylar...

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

MAZHAR ALANSON KİMDİR?

13 Şubat 1950 tarihinde Ankara’da doğan Mazhar Alanson, şarkıcı, gitarist, söz yazarı ve oyuncudur. Tam ismi Mahmut Mazhar Alanson'dur. Müzisyen, Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Tiyatro Bölümü mezunudur. Babası Ferruh Alanson Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda baş trompetçi olarak görev yapıyor. Annesi ise İlkokul öğretmeniydi.

Lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan Mazhar Alanson, 1966 yılında Fuat Güner ile tanışarak Kaygısızlar grubuna katıldı. Rolling Stones, Beatles, Crosby gibi ünlü grupların şarkılarını yorumlamalarının yanı sıra kendi söz ve müziklerini de yazdılar.  1974 yılında Mazhar ve Fuat'a Galip Boransu ve Ayhan Sicimoğlu da katıldı. İpucu Beşlisi ismiyle müzik yapmaya başlayan grup kısa süre içinde dağıldı.

MFÖ, Türkiye'yi 1985 yılında Eurovision şarkı yarışmasında temsil etti. Ünlü müzisyen, bir dönem Ankara Devlet Tiyatrosu'nda da çalıştı ve Ferhan Şensoy'un "Şahları da Vururlar" isimli müzikalinde rol aldı.

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

MAZHAR ALANSON ÖZEL HAYATI

Mazhar Alanson, 1970 yılında devlet konservatuvarında tanıştığı ilk eşi Hale Alanson ile 1972'de dünya evine girdi. Çiftin bu evlilikten Eda ve Hilmi isimli iki çocuğu var. Alanson daha sonra 2002 yılında Biricik Suden ile arkadaşlığını ilerletti. Mazhar ve Hale Alanson çifti aynı yıl boşandıktan sonra 2003'te müzisyen ve Biricik Suden nikah masasına oturdu.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

HALE ALANSON NEDEN VEFAT ETTİ?

Mazhar Alanson, eski eşinin fotoğrafını Instagram hesabından paylaşarak ölüm haberini duyurdu. Müzisyen, paylaşımında "Ankara Devlet operasından solist ilk eşim Hale Alanson hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ben ve çocuklarım büyük üzüntü içindeyiz. İlk eşim Hale'yi hiç unutmayacağım. Benim, çocuklarımız Hilmi ve Eda'nın gönlünde hep yaşayacaksın Hale" ifadelerini kullandı. 

Hale Alanson'un yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading