Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mabel Matiz kimdir, aslen nereli? Mabel Matiz gerçek adı ne, neden takma isim kullanıyor?

Mabel Matiz kimdir, aslen nereli? Mabel Matiz gerçek adı ne, neden takma isim kullanıyor?

Mabel Matiz'in hayatı merak ediliyor. Peki Mabel Matiz kimdir? Mabel Matiz kaç yaşında? Mabel Matiz aslen nereli? Mabel Matiz müslüman mı? Mabel Matiz gerçek adı ne? Detaylar haberimizde...

Kimdir

29.03.2024, 14:24

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

MABEL MATİZ KİMDİR?

Mabel Matiz, gerçek adıyla Fatih Karaca, 31 Ağustos 1985 yılında Mersin'in Erdemli ilçesinde dünyaya geldi. Mabel Matiz'in annesi Maya Karaca, babası ise Kıbrıs Gazisi Ali Karaca'dır. Mabel Matiz, çocukken yoğun şekilde yaşadığı kekemelik, kendini anlatamama durumu onu yazmaya itmiş ve bu durum onu kendini yeni şekillerle ifade arayışlarına götürerek müziğe, edebiyata ve şarkı söylemeye ilgisini geliştirmiş. Matiz, çocukluğu ve ilk gençlik seneleri boyunca genel olarak olarak 80’ler ve 90’lar Türkçe Pop müziği sevdiğini açıkladı.

Mabel Matiz, Lise 2'ye geçtiğinde, Yunus Emre'nin hayatını konu edinen bir tiyatro oyununda başrol oynadı ve bu oyuna hazırlık sürecinde kekemelik sıkıntısında kurtulmuştur. Matiz, Lisan eğitimini ise 2003-2008 seneleri arasında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde aldı.

Müzikle gerçek manasındaki ilgisi üniversite yıllarında oldu ve bu yıllarda müzik çalışmalarına başladı. 2005 senesinde tıp fakültesinden arkadaşı Duygu Has ile birlikte, akustik duo olarak adlandırılabilecek cover grubunu kurdu.

İlk şarkılarını yine aynı yıl olan 2005’te yazmaya başladı. Bunlardan en öne çıkanı 2007 yılında kaleme aldığı ve sonradan ilk albümünün çıkış şarkısı olarak seçeceği "Arafta"dır. Sanatçı 2008 yılında, dönemin popüler müzik platformu olan Myspace'te bir sayfa açarak, gitar - vokal olarak kaydettiği şarkılarının ilk demolarını burada anonim olarak piyasaya sürdü.

Mabel Matiz ismini, gerçek kimliğini saklamak için tercih etti ve uzun süre bu müzik platformunda kendi hakkında başka hiçbir bilgiyi açıklamadı. “Mabel”, ilk gençliğinde severek okuduğu Kumral Ada Mavi Tuna romanındaki baş karakterin mahlasıyken, “Matiz” ise internette dolaşırken ilk kez bir sohbet odasında karşılaştığı “aşırı sarhoş” anlamına gelen Eski Yunanca bir kelimedir.

Myspace’te yayınlanan ilk şarkıları kısa sürede popüler oldu. Bu ilgi onu ilk solo albümünü piyasaya sürmeye itti. 2008 - 2010 seneleri arasında iki sene boyunca profesyonel olarak diş hekimliği de yapan Matiz, 2010 yazında hayatına yalnızca müzikle devam etmek istediğine emin olduğu bir gün mesleğinden vazgeçti.

2011 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku bölümünde yüksek lisans eğtimine başladı. Çocukluk zamanlarını, müzikal anlamda kendisine çok katkısı olduğunu ifade ettiği Erdemli'de geçirmiştir. 2011 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimini 2014'te tamamlamadan bırakmıştır.

Kıbrıs Barış Harekatı gazisi olan babası Ali Karaca 22 Şubat 2019 yılında Erdemli'de geçirdiği kalp krizi sonrası ölü olarak bulundu. Vefatı öncesi babasının anısına "Babamı Beklerken" şarkısını yazmış, bu şarkının yer aldığı albüm Maya ise Mabel Matiz'in annesinin adını taşımaktadır.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

MABEL MATİZ'İN ALBÜMLERİ

(2011) Mabel Matiz 
(2013) Yaşım Çocuk 
(2015) Gök Nerede 
(2018) Maya 
(Single) (2019) Gözlerine 
(Single) (2020) Toy )
(Single) (2021) Kahrettim 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading