Yandex Metrica

Leyla Şahin Usta kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve görevi ne?

Leyla Şahin Usta kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve görevi ne?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Kimdir

24.04.2024, 15:34

AK Parti İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın hayatına ve siyasi kariyerine dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Leyla Şahin Usta kimdir, hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Leyla Şahin Usta’nın hayatına dair merak edilen detaylar... 

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

LEYLA ŞAHİN USTA KİMDİR? 

8 Mart 1973 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Leyla Şahin Usta, İlk, orta ve lise öğrenimlerini yine doğduğu şehir İstanbul’da tamamlamıştır. Lisans eğitimine ise 1993 yılında Bursa’da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlayan Usta, daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yatay geçiş yaparak eğitimine burada devam etmiş ve 1999 yılında yaşanan başörtüsü sorunu sebebiyle de eğitimine Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam etmiştir. 

Leyla Şahin Usta, Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2003 yılında mezun olmuştur.  

1998 yılından itibaren Sivil Toplum Kuruluşlarıyla aktif olarak ilgilenen Usta, 2007 yılında Türkiye’ye geri dönmüş ve 2015 yılının Şubat ayına kadar da hekim olarak görevine devam etmiştir. 

Leyla_Şahin_Usta_kimdir

Ayrıca Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AK_DER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Üyesi olan Leyla Şahin Usta, aynı zamanda Hekim Hakları Derneği’nin Onur Üyesi, Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) İstanbul Üyesi ve UETD-Avusturya'nın Kurucu Üyesidir. 

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

LEYLA ŞAHİN USTA’NIN GÖREVİ NEDİR? 

Gerçekleşen genel seçimlerde mensubu olduğu AK Parti’den 25, 26. ve 27. dönemlerde Konya Milletvekili seçilen Usta, İnsan Hakları'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine halen devam etmektedir. 

Ayrıca iyi derece Almanca ve İngilizce bilen Leyla Şahin Usta, evli ve iki çocuk annesidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading