Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kürşad Arat kimdir, nereli? SGK Başkanı Kürşad Arat kaç yaşında, hangi görevlerde çalıştı?

Kürşad Arat kimdir, nereli? SGK Başkanı Kürşad Arat kaç yaşında, hangi görevlerde çalıştı?

SGK Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Cevdet Ceylan görevden alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olan Kürşad Arat SGK Başkanı olarak görevine getirildi. Peki Kürşad Arat kimdir, nereli? SGK Başkanı Kürşad Arat kaç yaşında, hangi görevlerde çalıştı?

Kimdir

27.03.2024, 11:47

SGK Başkanlığı görevinde vekaleten bulunan Cevdet Ceylan yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olan Kürşad Arat getirildi. Bu olay sonrasında vatandaşlar Kürşad Arat hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki Kürşad Arat kimdir, nereli? SGK Başkanı Kürşad Arat kaç yaşında, hangi görevlerde çalıştı?

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

KÜRŞAD ARAT KİMDİR?

Kürşad Arat, 1971 senesinde Balıkesir'de doğsu. Arat, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kürşad Arat, 1993 tarihinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. 1995 senesinde University of San Francisco’dan İşletme-Finans dalında yüksek lisans eğitimi aldı. 1996 yılında askerlik görevini yerine getirdikten sonra 1997 senesinden sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda çalışmaya başladı.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

KÜRŞAD ARAT HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Kürşad Arat; piyasalar, İletişim ve Dış İlişkiler, Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüklerinde ve Merkez Bankası Frankfurt Temsilciliğinde uzman yardımcısı, uzman, Müdür Yardımcısı ve kıdemli temsilcilik memuru kadrolarında 18 yıl boyunca çalıştı. Bu dönem boyunca, G-20, IMF, BIS, OECD, Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası, toplantılarında Bankayı temsil etti.

2012 yılında TBMM Dilekçe Komisyonu “Dövize Endeksli Konut Kredisi Mağdurları” komisyonunda görev alan Kürşad Arat, 2013-2015 senelerinde hükümetler arası programın yürütülmesinde KKTC teknik heyetinde teknik heyet üyesi olarak ve programın 4. gözden geçirmesinde mali sektör başkanı olarak görev yapmıştır. Merkez Bankasındaki görevi sırasında; Türk-Rus Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu altında kurulan Türk-Rus Bankacılık ve Finans Alanında İşbirliği Çalışma Grubu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Bankacılık ve Finans Çalışma Grubu üyesi olarak çalışmıştır. Ayrıca, Çin Halk Cumhuriyeti ve Pakistan ile imzalanan para takası anlaşmaları ve yerel paralar ile ticaret çalışma gruplarında çalıştı. Aralık 2015-Ağustos 2016 arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev aldı. 2006 senesinden itibaren de ODTÜ İşletme Bölümünde, yarı zamanlı öğretim üyesi olarak ders vermektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading