Yandex Metrica

Kemal Derviş kimdir? Kemal Derviş neden vefat etti? Kemal Derviş hayatı ve biyografisi

Kemal Derviş kimdir? Kemal Derviş neden vefat etti? Kemal Derviş hayatı ve biyografisi

Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş bugün 8 Mayıs Pazartesi günü hayatını kaybetti. Bu durum üzerine Kemal Derviş hakkında bilgi edinmek isteyenler internette, 'Kemal Derviş kimdir? Kemal Derviş neden vefat etti? Kemal Derviş hayatı ve biyografisi' sorularına yanıt arıyor.

Kimdir

04.04.2024, 13:33

Son dakika haberleri... Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş bugün (8 Mayıs 2023) hayatını kaybetti. 74 yaşındaki Derviş, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyordu. Bu acı haberi duyanlar internette, 'Kemal Derviş kimdir? Kemal Derviş neden vefat etti? Kemal Derviş hayatı ve biyografisi' sorularına yanıt arıyor.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

KEMAL DERVİŞ KİMDİR?

Kemal Derviş, Türk ekonomist ve siyasetçi. Dünya Bankası birinci başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Bu görevlerde bulunan tek Türk olmuştur.

Babası Türk, annesi Alman'dır. İngiltere'de Londra Ekonomi Okulundan ekonomi alanında lisans ve lisansüstü derecelerini aldıktan sonra ABD'nin Princeton Üniversitesinde doktorasını yaptı.


1973-77 yılları arasında ODTÜ ve Princeton Üniversitesinde ekonomi alanında ders verdikten sonra, 1977'de Dünya Bankasına girdi. Bu kurumda 1996 yılında Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan sorumlu başkan yardımcılığına yükseldi.

Kasım 2000 ve Şubat 2001'de yaşanan iki mali krizin ardından Türkiye'ye davet edildi. 22 yıldır sürdürdüğü Dünya Bankasındaki görevinden ayrılarak 13 Mart 2001 tarihinde Bülent Ecevit Hükûmeti'nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini üstlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading