Yandex Metrica

Isparta yeni Valisi Aydın Baruş kimdir? Aydın Baruş kaç yaşında, nereli?

Isparta yeni Valisi Aydın Baruş kimdir? Aydın Baruş kaç yaşında, nereli?

Isparta yeni Valisi Aydın Baruş, internette araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası sonrasında, Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi Resmi Gazetesi' nde yayımlandı. Kararla bazı şehirlerin valisi değişti. Yayımlanan kararla Isparta yeni Valisi Aydın Baruş oldu. Peki Isparta yeni Valisi Aydın Baruş kimdir? Aydın Baruş kaç yaşında, nereli?

Kimdir

06.04.2024, 21:53

Isparta yeni Valisi Aydın Baruş oldu. Bu haber sonrasında Aydın Baruş internette araştırılmaya başladı. Resmi Gazete' de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı valiler değişti. Isparta şehrinde de vali değişikliği oldu. Isparta yeni Valisi Aydın Baruş olarak ilan edildi. Peki Isparta yeni Valisi Aydın Baruş kimdir? Aydın Baruş kaç yaşında, nereli?

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

AYDIN BARUŞ KİMDİR?

Aydın Baruş, 1968 yılında Edirne' de doğdu. Baruş, ilk ve orta öğrenimini Edirne'de okudu. Aydın Baruş, 1993 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi.

Aydın Baruş, 1994 senesinde Sakarya Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışırken aynı yıl Bursa Kaymakam adayı olarak görevlendirildi. 1996-2008 senelerinde sırasıyla; Demirköy Kaymakam Vekili, Hisarcık-Azdavay-Çağlayancerit Kaymakamı, Ardahan Vali Yardımcısı ve İncesu Kaymakamı olarak çalıştı. 2007-2008 senelerinde Bakanlık tarafından gönderildiği İngiltere'de Portsmouth Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi "Avrupa Çalışmaları" bölümünde yüksek lisans eğitimini bitirdi.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

BİRÇOK İLDE GÖREVLENDİRİLDİ

Aydın Baruş, 2008-2010 senelerinde Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü, 2010-2014 yıllarında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı görevlerini sürdürdü. 2014-2015 senelerinde Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı ve İçişleri Bakan Danışmanı görevini yaptı. 19 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Bolu Valisi olarak göreve getirildi.

4 Mart 2015-5 Kasım 2018 tarihlerinde Bolu Valisi olarak görev yapan Vali Aydın Baruş, 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Malatya Valisi oldu. Aydın Baruş, 12 Mayıs 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Isparta Valisi olarak görevlendirildi.

Aydın Baruş, İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Loading