Yandex Metrica

İbrahim Tatlıses’in acı kaybı! Muhammed Ahmed Erbilli kimdir? Bestekar Muhammed Ahmed Erbilli öldü mü?

İbrahim Tatlıses’in acı kaybı! Muhammed Ahmed Erbilli kimdir? Bestekar Muhammed Ahmed Erbilli öldü mü?

Uzun süredir hasta olan Erbilli, tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında yaşamını yitirdi. Erbilli hakkında merak edilen, "Muhammed Ahmed Erbilli kimdir? Bestekar Muhammed Ahmed Erbilli öldü mü?" sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Kimdir

23.01.2024, 19:27

İbrahim Tatlıses'in yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarının söz yazarı olan Türkmen sanatçı Muhammed Ahmed Erbilli hayatını kaybetti. Peki, Muhammed Ahmed Erbilli kimdir? Bestekar Muhammed Ahmed Erbilli öldü mü? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

MUHAMMED ALİ ERBİLLİ KİMDİR?

1933'te Muhammed Ahmet Erbilli, ilkokulu 5'inci sınıfta bırakmış ve esnaflığa başlamıştır. Askerlikten sonra Bağdat'a gitmiş ve orada Bağdat Radyosu'nda türküler okumuştur. 71 yıllık sanat hayatında büyük şöhret sahibi olan ünlü isim, İbrahim Tatlıses, Mahmut Tuncer, Nuri Sesigüzel gibi Türk sanatçıların seslendirdiği çok sayıda eserin sahibi. Türkmen sanatçı, İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği 12 şarkı sözü ve bestesinin sahibi olmasından dolayı şöhretini daha da artırmıştı.

Türkmen sanatçı, İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği "Yallah Şoför", "Almağa Gelin", "Kızlar El Ele Verin", "Yandım Televizyonun Elinden" başta olmak üzere 12 eserin sahibi olduğunu ifade etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading