Yandex Metrica

Hazal Kaya kimdir, nereli ve kaç yaşında? Hazal Kaya evli mi?

Hazal Kaya kimdir, nereli ve kaç yaşında? Hazal Kaya evli mi?

Kısa zaman önce anne olan başarılı oyuncu Hazal Kaya'nın hayatı merak ediliyor. Hazal Kaya kimdir, nereli, kimin kızı ve kaç yaşında? Hazal Kaya'nın eşi kimdir?

Kimdir

25.04.2024, 00:54

Kimi zaman söylemleriyle kimi zaman oyunculuğuyla sık sık kendinden söz ettiren Hazal Kaya'nın hayatı merak ediliyor. Şu sıralar oyuncu Buğra Gülsoy ile birlikte FOX TV ekranlarında Misafir dizisinde başrol paylaşan Kaya, sosyal medya gündeminden düşmüyor. Peki kısa zaman önce anne olan Hazal Kaya kimdir, nereli, kaç yaşında ve kimin kızı? Hazal Kaya'nın eşi kim? İşte başarılı oyuncu hakkında tüm merak edilenler...

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

HAZAL KAYA KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Tam adı Leyla Hazal Kaya olan genç oyuncu 1 Ekim 1990 tarihinde İstanbul'da doğdu. Türkiye'nin göz dolduran oyuncusu Hazal Kaya, ilkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda, liseyi ise İstanbul İtalyan Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimi için İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında başlayan Kaya, İstanbul Balat’ta büyüdü.

Annesi ve babası avukat olan oyuncu, 1997 yılında annesi ve babasının ayrılması nedeniyle annesiyle yaşamaya başladı. Küçük yaşlarda sanatın çeşitli alanlarıyla ilgilenmeye başlayan Hazal Kaya, 4.5 yaşında keman, 7 yaşında bale dersleri almaya başladı. Henüz lise yıllarındayken okuduğu okulun tiyatro kolunda ve korosunda olan Hazal Kaya, lise döneminde katalog çekimlerine ve bazı ajanslara kayıt oldu.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

HAZAL KAYA'NIN OYUNCULUK KARİYERİ

Lisede eğitim görmeye devam ederken Cola Turka’nın reklam yüzü olarak oyunculuk alanına giriş yaptı. 2006 yılında başrolünde Merve Boluğur'un yer aldığı Acemi Cadı adlı dizinin 46. bölümünde konuk oyuncu olarak yer aldı ve burada Pelin karakterini oynadı. 1 yıl sonra, lise 2. sınıftayken ilk kez Genco adlı televizyon dizisinde başrol olarakyer almaya başladı.

Ancak Hazal Kaya'nın asıl çıkışı Kanal D ekranlarında yayınlanan ve Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu adlı dizide Nihal Ziyagil'e hayat verdi. Başarılı oyuncunun yer aldığı ilk film ise 2011 yılında gösterime giren ve yapımını Selçuk Aydemir’in üstlendiği Çalgı Çengi isimli filmdir.

Aynı zamanda Ekol Drama'da Ayla Algan'dan ders alan Kaya, daha sonra da Ümit Çırak Modern Oyunculuk Teknikleri Atölyesi'nde Ümit Çırak'tan eğitim aldı. Türkçe'nin yanında İngilizce, İtalyanca ve Almanca dillerini de konuşabilen oyuncu, eğitim aldığı süreçte ekranlara kısa bir süre ara verdi.

Daha sonra 14 Ocak 2011 tarihinde Show TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Adını Feriha Koydum adlı diziyle ekranlara geri döndü. Bu dizide başrolü Çağatay Ulusoy ile paylaşan Kaya, dizide Feriha Yılmaz Sarrafoğlu karakterini canlandırdı.

Oyuncu aynı yıl, başrolünü Ayça Bingöl ve Selin Şekerci ile paylaştığı Ay Büyürken Uyuyamam isimli sinema filminde Hülya karakterine hayat verdi. Öte yandan yine başrolünü Engin Altan Düzyatan ile paylaştığı Bu Son Olsun isimli sinema filminde de Lale karakterini canlandıran Hazal Kaya, daha sonra annesi Ayşegül Kaya ile beraber Bingo reklamları için kamera karşısına geçti.

Başrolünde yer aldığı Adını Feriha Koydum isimli dizinin 2. sezon finalinde diziden ayrılan Hazal Kaya, 2012-2013 sezonunda ATV'de yayınlanan Son Yaz-Balkanlar 1912 ile izleyici karşısına geçti. Bu dizide Emine karakterini canlandırdı fakat dizi iyi reyting almadığı için çok geçmeden yayından kaldırıldı. Daha sonra Kanal D'de yayınlanan A.Ş.K. isimli dizide Azra Özak karakteriyle yer aldı fakat dizi 13. bölümde final yaparak ekranlara veda etti.

Hazal Kaya, bir süre sonra yönetmenliğini Onur Ünlü'nün üstlendiği İtirazım Var adlı yapımda Zeynep Bulut karakteriyle kamera karşısına geçti. Bu yapımdan sonra dünya çapında, birçok kategoride 2014’ün en önemli isimlerini seçen ichaps’te, sanatçılar kategorisinde Hazal Kaya uluslararası mükemmellik madalyasını elde etti. Genç oyuncu, "dünyanın en etkili isimleri" arasına adını yazdırmayı başardı. Yıllar boyunca kariyerindeki tüm basamakları birer birer çıkan oyuncu, 2015 yılında TV8'de yayınlanan, başrolünü Aras Bulut İynemli ile paylaştığı Maral: En Güzel Hikayem isimli dizide Maral Erdem karakteriyle yer aldı.

Ayrıca yine 2015 yılında Türk dizilerini yayınlayan ve Türk magazin dünyası ile ilgili özel programlar yapan MBC kanallarında yapılan ankete göre, en fazla beğenilen Türk kadın sanatçılar anketinde Hazal Kaya 4. sıradaydı.

Ayrıca Kaya, "Lebanon Awards 2015" ödülünü kazanan tek Türk sanatçıdır ve yine Mayıs 2011 - Mayıs 2016 arasında, 4 kıta ve 35 farklı ülkeden elde edilen reyting sonuçlarına göre düzenlenen en popüler 10 kadın oyuncu listesinde 6. sıradadır.

İlk olarak bir şeker firmasının reklamıyla ekranlarla tanışan Hazal Kaya ,hazır kahveden GSM operatörüne, bisküviden çoraba ve deterjana kadar birçok markanın reklam yüzü oldu ve 2014 yılında Malezya'da bir güzellik markasının reklamı için kamera karşısına geçti.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

HAZAL KAYA'NIN EŞİ VE OĞLU

Türkiye'nin en başarılı oyuncularından biri olan Hazal Kaya, yine kendisi gibi oyuncu olan Ali Atay ile 5 yıl aşk yaşadıktan sonra, ikili 6 Şubat 2019 tarihinde dünyaevine girdi. Çiftin, Fikret Ali adını verdikleri bir oğlu var.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

HAZAL KAYA'NIN DİZİLERİ

2006 - Sıla
2006 - Taşların Sırrı
2006 - Acemi Cadı
2007 - Genco
2008 - Aşk-ı Memnu
2010 - Behzat Ç.
2011 - Adını Feriha Koydum
2012 - Son Yaz - Balkanlar 1912

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

HAZAL KAYA'NIN FİLMLERİ

2011 - Çalgı Çengi
2011 - Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm
2011 - Ay Büyürken Uyuyamam
2012 - Bu Son Olsun
2012 - Otostop

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

HAZAL KAYA'NIN REKLAMLARI

Cola Turka
Nescafe
Tofita
Turkcell
Eti Burçak
Penti
Bingo

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

HAZAL KAYA'NIN ÖDÜLLERİ

2010    Kavram Olimpiyatları Ödülleri    Yılın Genç Yeteneği
2011    Ayaklıgazete.com Ödülleri    En Güzel Kadın ve Erkek Oyuncuları
2011    Dizifilm.com Oscarları    En İyi Drama Kadın Oyuncusu
2014    The Medal of Excellence for the Most Influential Figures in the World Ödülleri    Mükemmellik Madalyası
2014    Top 33 Of The Most Beautiful Women On TV Ödülleri    Nefes Kesen Kadınlar
2019    Latina Turkish Awards Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu
2019    Latina Turkish Awards Ödülleri    En İyi Dizi Çifti (Hazal Kaya - Burak Deniz)
2019    19.İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödülleri    En İyi Kadın Dizi Oyuncu
2019    İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading