Yandex Metrica
Hande Fırat kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Hande Fırat'ın durumu nasıl

Hande Fırat kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Hande Fırat'ın durumu nasıl

15 Temmuz'da ekranlarda gördüğümü Hande Fırat kimdir,ne iş yapıyor, kaç yaşında? Hande Fırat'ın eşi kim? Gelin detaylara birlikte bakalım.

Kimdir

28.03.2024, 22:27

Ankara yolundan İstanbul'a dönerken ciddi bir trafik kazası geçiren Hürriyet'in Ankara temsilcisi ve yazarı Hande Fırat,  seyir halindeyken TIR'dan fırlayan tekerleğin aracına çarpması sonucu ölümden son anda kurtuldu. Bu haberi okuyanlar, Hande Fırat'ın hayatını merak etti. Kullanıcılar Hande Fırat kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, eşi kimdir? sorularla Hande Fırat'ın hayatı hakkında araştırmalara koyuldular. Gelin detaylarıyla Hande Fırat'ın hayatına bir göz atalım.

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

HANDE FIRAT KİMDİR?

Gazeteci Hande Fırat, 10 Eylül 1974 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Ortaöğrenimini Ankara Tevfik Fikret Lisesi'nde, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü'nde tamamladı.

Hande Fırat, televizyondaki meslek hayatına yükseköğrenimi devam ettiği sırada staj yaparak adım attı. NTV, Kanal D ve BRT'de görevler aldı. Takvimleri Kasım 1999'u gösterdiğinde Fırat, CNN Türk kanalında başbakanlık muhabiri yapmaya başladı. 2011 yılında CNN Türk'ün, 2014 yılında ise Kanal D'nin Ankara Temsilcisi görevine geçti.

Ama asıl patlamayı 2016 yılında yaptı. Türkiye hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı faceTime üzerinden CNN Türk canlı yayınına konuk ederek 15 Temmuz destanında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka hitap etmesini sağladı. Bu yayın Hande Fırat'ın kariyerinde en önemli olay oldu. O yıl düzenlenen 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde 'Yılın Medya Olayı' dalında bu olay ile ödüle layık görüldü.

Hande Fırat aynı zamanda darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüntülü iletişim kurduğu Iphone marka cep telefonunu, Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nde sergilenmesi üzerine bağışladı. Ayrıca Fırat'ın telefonunun yanında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonu yer aldı.

Hande Fırat, İngilizce ve Fransızca dillerini akıcı bir şekilde konuşuyor. 2005 yılında Nehir adını verdiği bir kız çocuğu oldu. Fırat Aralık 5 Aralık 2017’de iş adamı Murat Özvardar ile dünya evine girdi.
Resime de ciddi bir ilgisi bulunan Hande Fırat, 10 Nisan 2019 yılında CerModern'de ‘Renklerdir Patlayan’ isimli bir sergi açtı ve çizdiği 60 yağlıboya tablosunu sergiledi.

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

HANDE FIRAT'IN EŞİ MURAT ÖZVARDAR KİMDİR?

1952'de Manisa'da faaliyete geçen Özvardar şirketlerinin yöönetim kurulu başkanı olan Murat Özvardar, iş insanı ünvanıyla ticaret sektöründe yer alıyor. İnşaat, beyaz eşya, mobilya, otomotiv ve enerji gibi çeşitle sektörlerde faaliyet gösteren şirketin başında yer alan Murat Özvardar, birçok ülkeyle ithalat ve ihracat işleri yapıyor. Özvardar magazin dünyasında da işleri dışında özel yaşamıyla sıklıkla yer aldı.

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

HANDE FIRAT TRAFİK KAZASI VE DURUMU

Perşembe akşamları CNN Türk kanalında yayınlanan ‘Gece Görüşü’ programı için dün sabah saatlerinde eşi Murat Özvardar, koruması ve şoförüyle birlikte temsilcisi olduğu Ankara’dan İstanbul’a gitmek için yola koyuldu.

TEM Otoyolu Bolu Tüneli mevkiine metreler kala Hande Fırat’ın şoförünün kullandığı 34 DKS 290 plakalı araca, saat 12.35 civarında, Savaş Kanpara’nın kullandığı 41 AES 573 plakalı kamyonun 08 AAC 948 plakalı kasasıdan jantıyla beraber çıkan tekerlek çarptı. Fırat'ın aracı ağır hasar görürken, Fırat, eşi, koruması ve şoförü kazayı ufak sıyrıklarla atlattı. Araçta yer alan herkesin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı

.

Hande Fırat kazaya dair , “Hayatımın ilk Trafik kazasıydı” dedi ve o anları şu şekilde anlattı:

“Arka koltukta haber okuduğum esnada, gözümü açıp başımı kaldırdığıma an dev gibi lastiği görebildim. Allah'tan dördümüzün de önde ve arkada emniyet kemerlerimiz takılıydı. Ben araçta önde de arkada da otursam kemer takarım. Bu benim ömrümün ilk trafik kazasıydı ve emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğuna bir kez daha şahit oldum. Kemerler ve açılan hava yastıkları sayesinde ölümden kurtulduk. Elbette çok korktum. Aklıma ilk gelen ‘gittik’ oldu. Çünkü lastiğin arabaya çarpma anını gördüm ve hava yastıklarının açılmasıyla içerisi dumanla kaplandı. Arabadan çıktığımda biraz titreme krizine girdim. Sağımıza solumuza baktım bir şeyimiz yoktu Allah’a şükrettim. Hepimiz iyiyiz çok şükür.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading