Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hamit Altıntop kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Hamit Altıntop kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Futbol Takımı Sorumlusu Hamit Altıntop kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte Hamit Altıntop’un hayatı ve biyografisi.

Kimdir

29.03.2024, 02:35

2019 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başlayan ve A Milli Futbol Takımı Sorumlusu olan Hamit Altıntop’un hayatına ve futbol kariyerine dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Hamit Altıntop kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? İşte TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop’un hayatına ve futbol kariyerine dair merak edilen tüm ayrıntılar... 

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

HAMİT ALTINTOP KİMDİR? 

8 Aralık 1982 tarihinde Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde dünyaya gözlerini açan Hamit Altıntop, aslen Malatyalıdır.  

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

HAMİT ALTINTOP’UN FUTBOL KARİYERİ 

Futbol kariyerine kendisi gibi futbolcu olan ikiz kardeşi Halil Altıntop ile beraber doğduğu şehrin takımı olan Schwarz-Weiß Gelsenkirchen-Süd takımında başlayan Hamit Altıntop, ardından TuS Rotthausen ve SG Wattenscheid 09 takımlarında oynamıştır.  

2003 yılında ise yine kardeşiyle birlikte FC Schalke 04 takımına transfer olan Hamit Altıntop, burada bulunduğu dört sezon boyunca başarılı bir performans sergilemiş ve ardından 2007-2008 sezonunda da Bayern Münih takımına transfer olmuştur.  

Ayrıca çifte vatandaş (Türkiye-Almanya) olmasına rağmen Türkiye A Milli Takımı’nda oynamayı tercih eden Altıntop, ay yıldızlı forma ile ilk deneyimini ise Türkiye ile Danimarka arasında oynanan hazırlık maçında yaşamıştır. 

Hamit_Altıntop_kimdir

2011 yılında ise İspanya’nın Real Madrid takımına transfer olan Hamit Altıntop, burada görev yaptığı bir sezonda lig şampiyonluğu yaşamış ve ertesi yıl 2012 yılında Türkiye’ye gelerek Galatasaray’a transfer olmuştur. 2017 yılına kadar Galatasaray’da top koşturan başarılı futbolcu 2016-2017 sezonunda ise Bundesliga takımlarından Darmstadt 98 Kulübü ile anlaşma sağlamıştır. 

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

HAMİT ALTINTOP’UN TFF DÖNEMİ 

2018 yılında ise futbolculuk kariyerini sonlandıran Hamit Altıntop, ardından 2019 yılında Nihat Özdemir yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyonu’nun da Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başlamıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading