Yandex Metrica

Haluk Bayraktar kimdir ve kaç yaşında? Haluk Bayraktar aslen nereli?

Haluk Bayraktar kimdir ve kaç yaşında? Haluk Bayraktar aslen nereli?

Baykar Savunma'nın Genel Müdür'ü Haluk Bayraktar kimdir ve kaç yaşında? Haluk Bayraktar aslen nereli? detaylarına gelin birlikte bakalım.

Kimdir

06.04.2024, 21:42

Türkiye'nin savunma gücüne İHA ve SİHA'larla güç katan, Dünya'nın takip ettiği BAYKAR'ın genel müdürü konumunda olan, şirktenin kurucusu Özdemir Bayraktar'ın en büyük oğlu, Selçuk Bayraktar'ın ağabeyi Haluk Bayraktar kimdir? Haluk Bayraktar aslen nereli? Haluk Bayraktar'ın eşi kim? Haluk Bayraktar'ın çocukları kim? İşte tüm detaylarıyla Haluk Bayraktar'ın hayatı.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

HALUK BAYRAKTAR KİMDİR

Haluk Bayraktar 4 Ekim 1978 tarihinde İstanbul'da doğdu. TSK envanterinde yer alan ilk insansız hava aracını (İHA) geliştiren ve sonrasında ihraç eden savunma ve havacılık şirketi BAYKAR Savunma’nın genel müdürlüğü, TÜBİTAK kurumunda Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı, SAHA İstanbul kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

Haluk Bayraktar, 2000'de ODTÜ’de Endüstri Mühendisliği Lisans programını yüksek başarıyla tamamladı. 2002 yılına gelindiğinde ise Columbia Üniversitesi'nden yine aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Haluk Bayraktar, ABD’deki eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri döndü. Bayraktar, o dönemler otomotiv yan sanayi alanında aktif olan Baykar'ın, savunma sanayiinde milli ve özgün olan ilk İnsansız Hava Aracı Sistemleri'nde Ar-Ge ve üretim faaliyetleri kısmında mühendislik yöneticisi olarak görev yaptı. Bu dönemde kavramsal tasarım, test, prototip, üretim ve eğitim aşamaları gibi önemli kısımlarda faaliyetlerini yürüttü. Takvimler Ocak 2010 tarihlerini gösterdiğinde Haluk Byakraktar 'Baykar Savunma'nın Genel Müdürlük görevine geldi. Haluk Bayraktar, iş hayatının yanı sıra akademik kariyerinde de başarılı bir çizgi yürüttü. Bayraktar 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde başladığı doktora programına devam etmektedir. Haluk Bayrakyar, Kasım 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi.

BAYKAR Genel Müdürü görevini icra eden Haluk Bayraktar, Ukrayna ile Türkiye arasında stratejik işbirlikleri kurulmasında önemli bir görev üstlendi. Haluk Bayraktar, BAYKAR bünyesinde yürütülen ilişkileri, 2019'da 6 adet Bayraktar TB2 SİHA’nın satışıyla somut bir hale getirirken, Bayraktar AKINCI projesinde Ukrayna menşeli bir motor tercih edilmesi ve ortak üretim çalışmalarına başlanmasıyla bu ortaklığı daha da ileri bir seviyeye taşıdı.

Haluk Bayraktar, 2019’da dünyayı etkisine alan koronavirüs salgınına karşı, Türkiye’de sürdürülen mücadelenin özel sektör tarafında aktif olarak rol aldı. Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürdüğü SAHA İstanbul kümelenmesi ile çeşitli projelerin yürütülmesine ön ayak oldu, bunun yanında Baykar, Aselsan, Biosys ve Arçelik tarafından geliştirilen yerli yoğun bakım solunum cihazı projelerinde görev aldı. Aynı zamanda Yerli ve milli imkanla üretilen yoğun bakım solunum cihazlarını bir ay kadar kısa bir sürede Sağlık Bakanlığı’na teslim etti. Bu cihazları ülkemiz tarafından şartları iyi olmayan ülkelere hibe amaçlı ihraç edildi.

Haluk Bayraktar aynı zamanda Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilmiş Bayraktar TB2 SİHA’ların, Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına verdiği katkı nedeniyle Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı’na da layık görüldü.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading