Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fikri Işık kimdir? Fikri Işık kaç yaşında ve nereli?

Fikri Işık kimdir? Fikri Işık kaç yaşında ve nereli?

Eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık kimdir, nereli, kaç yaşında ve mesleği ne? Fikri Işık’ın hayatı ve biyografisi hakkında merak edilen soruların yanıtlarını, haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Kimdir

26.03.2024, 11:05

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın hayatına, mesleğine ve siyasi kariyerine dair merak edilen tüm ayrıntıları sizler için bir araya getirdik. Peki eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Fikri Işık hakkında merak edilen tüm ayrıntılar...

Etel Sason kimdir? Ajda Pekkan Etel Sason'u neden kovdu? Haberi Görüntüle

FİKRİ IŞIK KİMDİR?

13 Eylül 1965 tarihinde Gümüşhane'de dünyaya gelen Fikri Işık, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü’nde tamamlayarak 1989 yılında mezun olmuştur.

Ardından çalışma hayatına İstanbul ve İzmit’te Matematik ve İngilizce öğretmenliği yaparak başlayan Işık, ayrıca gıda sektöründe de yönetici olarak çalışmıştır.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

FİKRİ IŞIK’IN SİYASİ KARİYERİ

20 Ekim 2001 tarihinde mensubu olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olan Fikri Işık, 2003' yılından itibaren AK Parti Kocaeli İl Başkanı olarak dört yıl görevini sürdürmüştür.

Gerçekleşen Türkiye geneli seçimlerinde AK Parti’den 23, 24, 25,26. ve 27. dönemlerde Kocaeli Milletvekili seçilen Işık, 31 Ocak 2013 tarihinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı ve daha sonra kurulan 62, 63 ve 64. Hükümetlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve 65. Hükümette ise Milli Savunma Bakanı olarak görev yapmıştır.

Fikri_Işık_kimdir

2017-2018 yılları arasında ise Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Fikri Işık, iyi derece İngilizce ve orta derecede Arapça bilmektedir.

TBMM’de 27. dönem Kocaeli Milletvekili olarak görevine halen devam eden Işık, evli ve dört çocuk babasıdır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading