Yandex Metrica

Ferhan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal kimdir, kaç yaşında?

Ferhan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal kimdir, kaç yaşında?

70 yaşındaki usta sanatçı Ferhan Şensoy 70 yaşında vefat etti. Haberin ardından vatandaşlar Ferhan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal'ı merak etmeye başladı. Peki Ferhan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal kimdir, kaç yaşında?

Kimdir

09.04.2024, 03:01

Temmuz ayından beri hastanede tedavi gören usta tiyatrocu Ferhan Şensoy 70 yaşında hayata veda etti. Son dakika haberinin ardından Ferhan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal gündeme geldi. 'Ferhan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal kimdir, kaç yaşında?' sorularının yanıtı araştırılıyor. Peki Derya Baykal kimdir, kaç yaşında? İşte oyuncunun biyografisi...

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

DERYA BAYKAL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1 Şubat 1957 tarihinde doğan Derya Baykal aslen Ankaralıdır. Konservatuvarda öğrenciyken TRT Ankara Radyosu'nda çocuk saati ve radyo tiyatrosunda programlar yaptı. 19752te Ankara Radyo Televizyon'daki eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'na girdi. 1976 yılında Levent Baykal ile nikah masasına oturdu ve bu evlilikten Mert Baykal isimli oğlu dünyaya geldi. Derya Baykal, Devlet Tiyatrosu'nda yaklaşık 10 yıl boyunca görev aldı.

Oyuncu, Rita isimli oyundaki performansıyla  "Sanat Kurumu Yılın Kadın Oyuncusu" seçildi. Televizyonda ise Adile Naşit'in ardından "Masalcı Abla" oldu. Çeşitli televizyon dizilerinde rol alan Baykal, sunuculuk ve seslendirme sanatçısı olarak da çalıştı. 1981 yılında spiker Orhan Ertanhan ile ikinci evliliğini yapan Derya Baykal, devlet tiyatrosundan ayrıldı. Özel tiyatrolarda çalışmaya başlayan oyuncu 1983'te Ankara Sanat Tiyatrosu'nda "Bir Şehnaz Oyun" adlı oyunda rol aldı.

Baykal, 1985 yılında Orhan Ertanhan ile yollarını ayırdı. 1986'da Ortaoyuncular2a katıldı ve Muzır Müzikal oyununda rol aldı. 1988 yılında Ferhan Şensoy ile evlendi ve bu evlilikten Müjgan Ferhan ve Neriman Derya isimli iki kızı oldu. 1994'te Ferhan Şensoy'un kaleme aldığı tek kişilik oyunu "Şu Gogol Delisi"ndeki rolüyle "Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

1995 yılında Fransız televizyonunda ekranlara gelen Ester ve Sarah isimli bir filmde rol aldı. 2004 yılında Ferhan Şensoy ile boşanma kararı alan Derya Baykal, Ortaoyuncular'dan da ayrıldı. Daha sonra el işleri ile ilgili yaptığı programla tanındı. 

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

DERYA BAYKAL, FERHAN ŞENSOY'UN CENAZESİNE GİTTİ Mİ?

Konuğu olduğu bir magazin programında Derya Baykal, Ferhan Şensoy'un öldüğü gece hakkında konuştu. Baykal; "Damadım kapıda oturuyordu. Kızım hamile, herhalde doğum başlıyor dedim. Sonra öğrendim neler olduğunu. Resmen yıkıldım. Ne diyeceğimi bilemedim. Çok üzgünüm." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading